Matematik

Differentialregning

03. juni 2012 af matiena (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Alle

Hvordan differentier man en brøk ? Forsvinder den på samme måde som en talkonstant eller hvordan??

Eksempel:

Hvorfor bliver (3/2 x^2) til 3x og ikke 3x^2 ?

På forhånd tak for hjælpen.

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. juni 2012 af YesMe (Slettet)

((3/2)·x2)' = 3x

(k·xn)' = n·k·xn-1


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. juni 2012 af Lescort

Man differentiere en brøk efter denne formel:

Du først ser på tælleren som en funktion, og nævneren som en anden funktion. 

(f(x)/g(x) )' = (f´(x)·g(x)-f(x)·g^' (x))/?g(x)?^2   

så op i tælleren har du den første funktion differentieret gange med den anden udifrentieret minus den første funktion udifrentieret gange med den anden differenteret. ned i nævneren er funktionen altid i anden. 

Held og lykke.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.