Matematik

logaritme

04. juni 2012 af mimok (Slettet)

Hvis jeg har log(x)=3,7.

Hvis jeg så opløfter begge sider til en 10-talspotens:

10^(log(x))=10^3,7 <=>

x=10^3,7

Så har jeg ophævet logaritmen, hvordan kan dette være, jeg forstår det ikke.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2012 af ASVO (Slettet)

Det er titalslogaritmen.

Der gælder: 10^log(x)=x

og log(10)^x=x

 

Håber det kan hjælpe :)


Svar #2
04. juni 2012 af mimok (Slettet)

Nej, det hjalp mig ikke rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2012 af mathon

fordi
            log(x)'s  omvendte funktion er 10x

                            log-1º log(x) = x

                            log-1(log(x)) = x
eller skrevet
                           10log(x) = x
 


Skriv et svar til: logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.