Matematik

sin(v) = 0,8

04. juni 2012 af sifsmit (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Nogen der kan hjælpe mig med at redegøre for, at sin(v) = 0,8 har flere løsninger? 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. juni 2012 af peter lind

Alle trigonometriske funktioner har enten uendelige mange løsninger eller slet ingen. Prøv at se på definitionen af sinus og på enhedscirklen


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. juni 2012 af mathon

 

                   x = 0,927295 + p·2π
                                                                       p∈Z
                   x = 2,214297 + p·2π

                 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. juni 2012 af 012343210

Ville lige tegne lidt;)

lommeregneren vil altid finde vinkelen v1. v2 skal findes ud fra 180-v1 (i grader) eller pi-v1 i radianer. 

 

Noget af det samme kan siges om cosinus, hvor lommeregnren igen kun vil finde den ene vinkel og den anden er 360-v1 (i grader) og 2pi-v1 (i radianer)

Vedhæftet fil:enhedscirkel.png

Svar #4
04. juni 2012 af sifsmit (Slettet)

#012343210


Er det det princip med at en vilkårlig vinkel på enhedscirklen har en sinus værdi, som er den samme på den anden side af y-aksen, bare med et andet fortegn? Der hvor man tager 180o minus den første vinkel?

Er det sådan det skal forklares?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. juni 2012 af 012343210

#4 Ja ca. Der er dog ikke nogen forskel på fortegnet.

Eks. Hvis vinklen er 30grader

sin(30)=sin(180-30)= 0,5

og hvis det er negativ fortegn skal du ned under x-aksen på figuren...

-0,5=sin(-30)=sin(360-30)=sin(180-(-30))=sin(210)


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. juni 2012 af peter lind

Ja. Du har forstået det rigtig. Formuleringen med "bare med  et andet fortegn" er ikke heldig. Den næste sætning dækker derimod.


Svar #7
04. juni 2012 af sifsmit (Slettet)

Okay, tak skal I have!


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. juni 2012 af SuneChr

# 0     Man kan altid geometrisk overbevise sig om antallet af løsninger til en trigonometrisk ligning ved enten at tegne enhedscirklen eller kurverne for funktionerne indenfor et passende interval.

y  =  sin x  =  0,8

Ved at tegne sinuskurven i intervallet [0 ; 2π] samt linjen med ligningen y = 0,8  vil man finde to skæringspunkter indenfor intervallet.


Skriv et svar til: sin(v) = 0,8

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.