Matematik

Statistik

05. juni 2012 af madschristensen (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa, jeg sidder i øjeblikket igang med en eksamensopgave i statistik

Jeg har en enkelt ting som volder mig problemer

Jeg har lavet en multiple regression af et datasæt, hvor jeg skal analysere variablene - dermed afgøre om de har forklaringsgrad for Y eller ej. Mit problem er at jeg har en variabel hvis t-score ligger over den kritiske t-score, dermed skal jeg afvise H0 altså jeg skal fortolke variablen således den har forklaringsgrad af Y. Men problemet er at den samme variabel har en p-værdi der ligger over mit alpha på 0,025 - dermed skal jeg ikke afvise H0. 

Jeg arbejder med 95% signifikans niveau. Er der nogle der kan hjælpe mig med hvilken løsning jeg skal vælge. 

 

MVH 

 

Mads

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2012 af JKaram (Slettet)

Hvad er din p-værdi på?


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. juni 2012 af RoberDølhus (Slettet)

Hvis du arbejder med et signifikans inveau på 5% skal du også bruge 5% når du tjekker p-værdien.
 

Selvom det er en tosidet test!


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2012 af JKaram (Slettet)

Heh, det var det jeg prøvede at hentyde ved at vise at hans p-værdi (hvis beregninger er fejlfrie) er under 0.05, og dermed stemmer fint overens med hans t-værdi, som er højere end den kritiske værdi.

Karam


Svar #4
05. juni 2012 af madschristensen (Slettet)

min p-værdi er 0,046. Men jeg har bare fået at vide at selvom det er er 95% signifikans niveau skal den tjekkes i forhold til alpha/2 = 0,025 

dvs. min p-værdi er større? og dermed skal afvises 

 

Min t-værdi ligger på |-2,015| 

og t-kristisk0,02 med 109 frihedsgrader = 1.982 

 


Svar #5
05. juni 2012 af madschristensen (Slettet)

rettelse til t-værdi = 1.984


Brugbart svar (2)

Svar #6
05. juni 2012 af RoberDølhus (Slettet)

Du SKAL, bruge alfa. Dvs, 0.05 = 5%.

Eventuelt kan du tjekke den matematiske definition af p-værdien, men det ligger udover basal statistik.


Brugbart svar (1)

Svar #7
05. juni 2012 af Sendai (Slettet)

Aplha skal ikke divideres med to. Kan det ikke passe du har fået afvide du skal dele significansniveauet med 2, når der er tale om konfidensintervaller i stedet?


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. juni 2012 af JKaram (Slettet)

Det er kun når det er konfidensintervaller at du deler med 2

Karam


Svar #9
05. juni 2012 af madschristensen (Slettet)

Mange tak for svaret. Virkelig brugbart :)


Skriv et svar til: Statistik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.