Matematik

Hjælp til intergral

05. juni 2012 af annejohansen12 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kunne tænke sig, at hjælpe lidt med denne opgave? 

Den lyder således:

Bestem ∫(5x2+2)dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. juni 2012 af jnl123

du kan dele den op i 2 intergraler:

 

∫(5x2+2)dx = ∫(5x2)dx + ∫(2)dx = ∫(5x2)dx + ∫(2x0)dx = ?


Svar #2
05. juni 2012 af annejohansen12 (Slettet)

Jeg forstår ikke rigtig systemet, når der ikke er nogle tal der skal sættes ind på x' plads..

 

kan sagtens løse integraler af denne form fx ∫2(6x^3 + 2x) dx

Men når der ikke står nogle tal ved ∫ - tegnet, forstår jeg det ikke :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. juni 2012 af jnl123

så er resultatet bare en funktion. Stamfunktionen:

F(x) = ∫ f(x) dx = (5/3)*x^3 + 2*x

 


Skriv et svar til: Hjælp til intergral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.