Matematik

eksponentiel notation

06. juni 2012 af mimok (Slettet)

Jeg går i 1.g og jeg skal snart op til skriftelig årsprøve i matematik. Jeg har fået en liste over, hvad vi har gennem gået på klassen og en liste, over hvad jeg burde kunne til delprøven uden hjælpemidler. Og i listen står der, at jeg skal kunne: håndtere eksponentiel notation og anvende potensregler. Men jeg har glemt, hvad eksponentiel notation er. Så mit spørgsmål er, hvad er eksponentiel notation og kan I give eksempler på det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2012 af aaaaaz (Slettet)

http://da.wikibooks.org/wiki/Matematik_A/Eksponentielle_Funktioner

Du skal kunne identificere en eksponentiel funktion, forklare konstanterne og kunne beregne dem udfra 2 punkter.


Svar #2
06. juni 2012 af mimok (Slettet)

Jeg er godt klar over, hvad en eksponentiel funktion er, men hvad menes der med eksponentiel notation?


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2012 af aaaaaz (Slettet)

Det samme som en eksponentiel funktion


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. juni 2012 af mathon

alle reelle tal kan skrives på formen

                                           tal = a·10n             1≤a<10  og n∈Z
og kan noteres
                                           a EE n

317,24 =                             3,1724 EE 2 = 3,1724·102

0,0031724 =                       3,1724 EE -3 = 3,1724·10-3

 

 


Skriv et svar til: eksponentiel notation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.