Matematik

Reduceringer

21. september 2003 af Alica (Slettet)
Vil en se om det er det rigtige facit jeg er nået frem til i disse reducerings opgaver, da jeg er lidt i tvivl, hvor vidt det er rigtigt:

1) ((a^2)*(b)*(c^5)*(b^-4))/
((a^-2)*(b^2)*(c^3)) =

((a^2)*(c^5)*(b^-4))/
((a^-2)*(b)*(c^3) =

((a^2)*(c^2)*(b^-4))/
((a^-2)*(b)) =

((a^2)*(c^2)*(b^-5))/
(a^-2) =

(c^2)*(b^-5)


2) (4x-12y)/(6y-12x) =

(2x-6y)/(3y-x) =

(2x-3y)/(y-x) =

x-2y


3) -2(x+2y-(x^2))+((2x^2)+y)-
(1-4y-2x) =

-2x-4y+(2x^2)+(2x^3)+xy-1+4y+2x

= (2x^3)+(2x^2)+xy-1

= (2x^5)+xy-1




Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2003 af 404error (Slettet)

1'eren er næsten rigtigt - men hvor forsvinder dine a'er hen? Prøv at tjekke din sidste reducering...

2'eren - kan du faktisk ikke gøre ret meget ved, udover at forkorte med 2 i tæller og nævner. Den går galt allerede i første reducering.

3'eren - jeg får

y+4*x^2-1.

Du gør noget galt når du reducerer andet led.



Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2003 af MarieBS (Slettet)

1) Vær opmærksom på at a^2 og a^-2 IKKE går ud med hinanden. Derimod kan du få a^-2 væk i nævneren ved at forlænge med a^2. Facit bliver altså (a^4)*(b^-5)*(c^2). Der er tradition for at skrive faktorerne i alfabetisk rækkefølge.

2) Hvad gør du for at komme fra 1. til 2. linie? Det ser ud til at du er begyndt på at forkorte med 2, men så skulle du få (2x-6y)/(3y-6x). Så vidt jeg kan se, er det faktisk det eneste du kan gøre i den opgave...

3) Mener du ikke -2(x+2y-(x^2))+x((2x^2)+y)- (1-4y-2x) i første linie? Jeg tror du har glemt et x... I så fald, er den næsten helt rigtig. Det eneste der ikke er så godt er den allersidste linie. Det er kun når der står "gange" mellem potenserne at du kan lægge eksponterne sammen. Hvis der står "plus", som i opgaven, kan du ikke reducere mere.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2003 af MarieBS (Slettet)

Hm... der var jeg vist ikke helt hurtig nok :)

Svar #4
21. september 2003 af Alica (Slettet)

tak begge to, jeg fik rettet opgave 1 og 3. I opgave 2 havde jeg lige lavet en skrive fejl, der skulle stå 2x istedet for 12x:


(4x-12y)/(6y-2x) =

(2x-6y)/(3y-x) =

(2x-3y)/(y-x) =

x-2y





Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2003 af MarieBS (Slettet)

Det sker noget ureglementeret mellem 2. og 3. linie. Jeg ville gøre sådan:

(2x-6y)/(3y-x) = -2(3y-x)/(3y-x) = -2

Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2003 af Rune G. (Slettet)

Du skal huske at når du dividerer en brøk der har flere led i tæller og nævner divideres ALLE led i tæller og nævner med denne divisor, dvs. at dividere du (3x-3y)/(5x-12y) med 3 i tæller og nævner får du:

(x-y) /( (5/3)x - 4y)

Svar #7
21. september 2003 af Alica (Slettet)

ok, nu fik jeg den endelig løst 1000 tak begge:-)

Skriv et svar til: Reduceringer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.