Matematik

andengradsligning

06. juni 2012 af Jelly (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Er der nogle der kan hjælpe mig med denne opgave:

Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c, når andengradsligningen

ax2 + 2x + c  =  0,    a ≠ 0

har netop én løsning.

 

Håber på respons.

 

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. juni 2012 af mathon

hvad véd du om
                                 d = b2 - 4ac     når andengradsligningen har netop én løsning ?


Svar #2
06. juni 2012 af Jelly (Slettet)

Vil det så sige:

d= 2^2 - 4*a*c = 4-4*a*c ?

Jeg ved at diskriminanten skal være lig 0? men hvad gør man nu?

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. juni 2012 af mathon

      
                                                           4 - 4ac = 0

                                                           1 - ac = 0

                                                           ac = 1

 


Svar #4
06. juni 2012 af Jelly (Slettet)

Vil det så sige at løsningen på opgaven er ac = 1?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. juni 2012 af mathon

 

       Bestem den sammenhæng, der er mellem tallene a og c

       sammenhængen er
                                              a·c = 1
               eller skrevet
                                              c = 1/a

                                          


Svar #6
06. juni 2012 af Jelly (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.