Matematik

Asymptote

07. juni 2012 af YesMe (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvad er en asymptote egentlig for noget? Jeg har læst om det, og har aldrig forstået hvad det er eller hvad det skal bruges til. Jeg ved heller ikke, hvordan man bestemmer asymtotelinje af et eller andet. Har I en eksempel til det, så jeg måske kan forstå hvad det er?

Jeg har også en opgave, hvor der står om at gør rede for, at grafen for f(x) = ex - ex + 2 har asymptotelinjen y = -ex + 2, når x går mod -∞.

Vedhæftet fil: Asymptote.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juni 2012 af mathon

se


Svar #2
07. juni 2012 af YesMe (Slettet)

Det forstår jeg ikke noget af.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2012 af nielsenHTX

#2

når x bliver meget negativ bliver ex meget lille og har derfor ikke nogen betydning for funktionsværdien. så derfor bliver

f(x)= ex - e·x + 2 ≈-e·x+2 for meget negative x.

Man kalder så den linje for en stråasymptote når x går mod uendelig.


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2012 af Laulavic (Slettet)

Helt banalt vil en asymptote komme uendelig tæt på fx x-aksen, men aldrig ramme den.


Svar #5
07. juni 2012 af YesMe (Slettet)

Hvordan kan I regne sådan ud? Jeg forstår stadig ikke!


Skriv et svar til: Asymptote

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.