Matematik

2gradspolynomier forklaring..?

07. juni 2012 af BoletteDC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal kunne gøre rede for 2 gradspolynomiets graf. Men jeg har ingen anelse om hvordan.
Vil meget gerne have en forklaring på det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2012 af SuneChr

Matematikbogen hár en anelse om hvordan.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2012 af hesch (Slettet)

Der kommer jo altid en parabel ud af det. Hvis du kigger på udtrykket:

y = ax2 + bx + c

så vil et positivt a få parablen til at vende "benene" opad. Et negativt a får parablen til at vende benene nedad.

Et postivt c vil forskyde parablen parallelt med y-aksen i dennes positive retning, altså opad. Omvendt med et negativt c.

Med et positivt b adderer du en linie, der går skråt opad mod højre. Er b negativt adderer du en linie, der går skråt nedad mod højre.

Så du redegør for et polynomium: y = ax2 + c,  herefter tilføjer du bx, det går vist nemmest.

Gør rede for værdien af diskriminanten: Er denne negativ, skærer parablen ikke x-aksen. osv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. juni 2012 af hesch (Slettet)

#2:  PS:  Parablen vil altid være symmetrisk om linien:  x = -b / 2a.

Det ser du af:  x = ( -b ± √ D ) / 2a  ( den du bruger til at finde rødder med ).

Dette gælder også, selvom diskriminanten D er negativ.

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:Andengradsfunktioner.doc

Brugbart svar (0)

Svar #5
07. juni 2012 af mathon

oversigt
 


Skriv et svar til: 2gradspolynomier forklaring..?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.