Dansk

Suffikser og præfikser

30. august 2005 af naRf (Slettet)
Som sagt, skal der sættes suffikser og præfikser ved disse ord: Bog, udmal, sønderriv, skøn, hjælpsom og mulighed.

Suffikser og præfisker er bogstaver der skal foran og bagved så de danner et ord som giver mening. Håber i kan hjælpe.

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2005 af Mikziel (Slettet)

Jeg forstår ikke helt din formulering, men hvis jeg har forstået det ret, kunne

Bog + e = boge
udmal + e = udmale
sønderriv + e = sønderrive
skøn + t = skønt
hjælpsom + u = uhjælpsom
mulighed + u = umulighed

Håber at jeg har forstået det rigtigt. ellers må du forsøge at uddybe spørgsmålet

\\mikziel

Brugbart svar (1)

Svar #2
30. august 2005 af Pierre (Slettet)

præfix forstavelse prefix u-, mis-, be-
fx: u+ven, be+skriv
suffiks afledningsendelse suffix -else, -lig, -som
fx: ven+lig, skriv+else

Amitiés
Pierre

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2005 af Mikziel (Slettet)

ok, så ved jeg det til en anden gang, undskylder for den forkerte "hjælp" :(

\\mikziel

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. august 2005 af Duffy

Her er et par:

øre-sønderriv-ende -> øresønderrivende

fx et øresønderrivende brag


ube-hjælpsom-me -> ubehjælpsomme

fx de var klodesde og ubehjælpsomme


endvidere:


umuligheder


Well, prøv nu selv.



Duffy

Svar #5
31. august 2005 af naRf (Slettet)

Tak for hjælpen gutter og gudinder, men jeg havde selv læst opgaven forkert. Skulle finde suffikser og præfikser ved div. ord så det var nemt nok.
Men tak anyway :)

Skriv et svar til: Suffikser og præfikser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.