Matematik

Bestemmelse af en ligning for en linje

07. juni 2012 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har være til en skriftlig årsprøve uden hjælpemidler, og denne opgave fandt jeg aldrig ud af.

Vil meget gerne have nogle hint til, hvordan man skal tænke, så jeg ved det til en anden gang!

 

En ret linje l går gennem punkterne A(-2,3) og B(4,6)

Bestem en ligning for denne linje

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. juni 2012 af mette48 (Slettet)

y = ax + b hvor a =(y2-y1)/(x2-x1)           indsæt værdierne for de to punkter og find a indsæt deerefter a og et af punkterne i y=ax+b og isoler b


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn hældningskoefficienten a = (y2 - y1) / (x2 - x1) , og indsæt så det ene punkts koordinater i y = ax + b , hvorved b kan bestemmes.


Svar #3
07. juni 2012 af xxx007xxx (Slettet)

Først finder jeg hældningskoefficienten a

 

a   =            6-3/4-(-2)       =      3/6    =  1/2

 

Så a er altså 1/2

Nu finder jeg b ved at indsætte a ligningen

                                                                                         6  =  1/2*4+b   

Hvordan isolerer jeg nu b?

Jeg har prøvet sådan

                                                                                        (6-1/2)/4   =  b 

Men det kan jo ikke passe, da jeg kan se ud fra ligningen 6=1/2*4+b,at b skal være 4?


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er ikke korrekt isoleret for b. Man finder jo

b = 6 - (1/2)·4 = 6 - 2


Svar #5
07. juni 2012 af xxx007xxx (Slettet)

Jeg takker for hjælpen!:-)


Skriv et svar til: Bestemmelse af en ligning for en linje

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.