Matematik

rentesregning ( armotisationsplan)

09. juni 2012 af mie1234567 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej ....

I need some help....

Skal op i matematik mandag...

Del spørgsmål:

du skal redegøre hvad man forstår ved en armotisationsplan for et annuitetslån og hvordan den laves.
se på:
hovedstolen er 10.000 kr
renten 6% p.a med helårig rentetilskrivning????
og lånet skal betales tilbage over 3 år.

så den ser sådan ud ( se vedhæftet fil)


Men hvordan skal jeg forklare det ??

Vedhæftet fil: Amortisationstabel.xls

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

Du skal starte med at regne den årlige ydelse ud vha. gældsformlen

G = Y / r  * (1 - (1+r)^-n) eller

Y = (G * r) / (1 - (1+r)^-n) =

(10000 * 0,06) / (1 - 1,06^-3) =

3741,10 kr.
----------------------
De 10000 kr står et år til 6% i rente, så renten bliver 10000 * 0,06 = 600
Så indbetales der 3741,10, hvoraf de 600 er rente og de 3141,10 er afdrag, hvorved gælden bringes ned på 10000 - 3141,10 = 6858,90
----------------------
Efter andet år har de 6858,90 trukket rente = 6858,90 * 0,06 = 411,53
Så indbetales der 3741,10, hvoraf de 411,53 er rente og de 3329,56 er afdrag, hvorved gælden bringes ned på 6858,90 - 3329,56 = 3529,34
----------------------
Efter tredie år har gælden trukket rente = 3529,34 * 0,06 = 211,76
Så indbetales 3741,10, hvoraf de 211,76 er rente og de 3529,34 er afdrag, hvorved  gælden bringes ned på 0
----------------------
Sammenlign med tabellen   ;-) 
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. juni 2012 af mathon

                        

                                         1.                     2.                    3.              
      afdrag                    3.141,10         3.329,56       3.529,34

      rente                       600,00            411,53            211,76


Svar #3
10. juni 2012 af mie1234567 (Slettet)

MANGE TAK FOR HJÆLPEN I TO !!!!! :-)


Skriv et svar til: rentesregning ( armotisationsplan)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.