Afsætning

Hjælp! til analyse

10. juni 2012 af thecartman (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen:D

Jeg sidder og er i gang med at læse op til skriftlig årsprøve i afsætning.

Derfor har jeg nu siddet og kigget på en gammel eksamensopgave omkring Carletti. I den er følgende sørgsmål:

1. Analyser Carlettis værdikæde og vurder virksomhedens kernekompetencer.


2. Diskuter og vurder Carlettis fremtidige strategiske muligheder.


3. ”Vi ved fra undersøgelser, at købet af slik ikke planlægges. Faktisk træffer
forbrugeren
næsten altid beslutningen i butikken, og den tager i gennemsnit
kun 6 sekunder. Vi prioriterer in-store aktiviteter i tæt samarbejde med detailkæderne
frem for reklamekampagner, der er rettet mod slutbrugeren”, udtaler
adm. direktør Niels Petersen.
Forklar, hvad udtalelsen betyder for Carlettis distribution og promotion.

Den opgave jeg så lige nu sidder og har svært ved at finde ud af hvordan man skal gribe an, er, spørgsmål nummer 2.
Skal man bare begynde at diskutere eller skal man f.eks. også lige analysere omverdenen for derefter at opstille en SWOT-analyse, for derefter at lave en diskution og vurdering af deres fremtidige strategiske muligheder?

Tak på forhånd:D

PS. Hvis i vil se opgaven er den vedhæftet ;-)

 


Brugbart svar (3)

Svar #1
10. juni 2012 af aandersen2 (Slettet)

lav evt en swot-opstillng på baggrund af din besvarelse i opgave 1, som efterfølgende uddybes ved anvendelse af en trussel/muligheds matrix. Du kan herefter se på hvilken konkurrencestrategi de anvender på nuværende tidspunkt samt hvilke vækststrategier de benytter, og på baggrund heraf diskutere og vurdere, hvad virksomheden bør gøre i fremtiden. 
Fordele og ulemper ved allerede anvendte strategier bør fremgå tydeligt, samt fordele og ulemper ved fremtidige strategier. 


Svar #2
10. juni 2012 af thecartman (Slettet)

Okay, tak for svaret:D

Nu er det bare sådan at vi ikke rigtig har arbejdet særlig meget med mulighed/truselsmatrix. Så kan man benytte en anden? (Og er det rigtig forstået at jeg godt kan lave trusler og muligheder, uden at forklare en omverdensanalyse?).

Og så lige til sidst. Hvorfor skal jeg forklare hvilke strategier de anvender på nuværende tidspunkt?


Brugbart svar (2)

Svar #3
11. juni 2012 af aandersen2 (Slettet)

I swot'en analysere du dig jo frem til trusler og muligheder, som efterfølgende skal ligge grundlag for en mulighed/trusselsmatrix, derved behøver du ikke en omverdensanalyse, da disse forhold måske ikke alle er lige relevante for opgave besvarelsens indhold. Man kan sagtens lave en SWOT unden at forklare en omverdensanalyse, da SWOT-opstillingens trusler og muligheder blot bliver konklusioner fra en omverdensanalyse, denne behøver du dog ikke lave, da du kan tænke dig frem til den. 

Ved at klarlægge hvilke strategier de anvender på nuværende tidspunkt, kan du diskutere fordele og ulemper og herefter vurdere hvilke fremtidige strategier de bør følge på baggrund af din diskussion. 


Svar #4
11. juni 2012 af thecartman (Slettet)

Okay:)

Jeg synes bare ellers at min lærer har kørt meget på, at man også skal huske at lave en analyse af omverdenen. Men nu hvor jeg tænker over det, er det jo ikke sikkert man har tid til at lave sådan en analyse.


Brugbart svar (2)

Svar #5
11. juni 2012 af aandersen2 (Slettet)

Det har du nemlig ikke tid til nej, der er sat 4 timer af til afsætningseksamen, så der skal tænkes og skrives hurtigt :-)
 


Svar #6
12. juni 2012 af thecartman (Slettet)

Hej igen.

Jeg sad lige og kiggede igennem opgaven.

Ville man ikke godt kunne komme ud for at man faktisk skal lave en porteføljeanalyse i spørgsmål 2 og derefter lave SWOT-analysen?


Brugbart svar (2)

Svar #7
12. juni 2012 af aandersen2 (Slettet)

Ja sagtens, men ved en portefølgeanalyse skal der helst være tal materiale i den stillede opgavetekst, da det ellers bliver for megen snak samt subjektive antagelser, hvilket ikke er på sin plads. 


Svar #8
12. juni 2012 af thecartman (Slettet)

Okay. Nu har jeg prøvet at lave en værdikædeanalyse for Carletti. Er det muligt at du hurtigt ville læse den og give respons på om den er skrevet godt nok?

Vedhæftet fil:Carletti.docx

Brugbart svar (1)

Svar #9
12. juni 2012 af aandersen2 (Slettet)

Alt i alt en udmærket analyse, jeg savner dog noget mere teori!
Det virker til at du har nogenlunde styr på faget, men du anvender ikke fag sproget, hvilket er ærgerligt. Flet dit sprog sammen med teorien, i stedet for at skrive som en almen gymnasium elev kunne gøre det –anvend begreberne du har lært fra undervisningen.
Hvis du har tid, mener jeg, burde du konkludere de enkelte søjler i værdikæden, og skrive hvordan disse konkret skaber værdi for kunden.
I din samlede konklusion kunne du forholde dig mere kritisk, jeg kan sagtens se, at Carlettis margin ligger i produktion, men hvilke tendenser i samtiden kunne tvinge Carletti til at tilpasse sig, og måske ændre fokus..


Brugbart svar (1)

Svar #10
12. juni 2012 af aandersen2 (Slettet)

har skimmet din opgave og her er min respons, det ser alt i alt fint ud - du bør dog tænke lidt mere som en økonom(leg at du er en økonomi og brug fag begreberne som du har lært) når du skriver og forholde dig konkret til Carletti, i stedet for disse generelle forhold, samtidig skal du huske ikke bare at remse forhold op i værdikæden på et redegørende niveau, men analysere disse forhold, det giver meget mere! 

Vedhæftet fil:Carletti - hjælp.docx

Svar #11
12. juni 2012 af thecartman (Slettet)

Nåhh, jeg opdagede lige filen nu.

Jeg synes bare ellers aat jeg i en anden opgave har skrevet meget ligesom jeg har gjort i denne opgave, og der har jeg fået 12.

Men jeg er utrolig glad for at du vil hjælpe mig:D


Skriv et svar til: Hjælp! til analyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.