Matematik
Forskrift for parabel..??
31. august 2005 af
Hejhej (Slettet)
Hey! håber virkelig nogen kan hjælpe, for er ved at blive idiot af denne simple opgave!!
Skal finde forskriften for en parabel, hvor jeg har følgende oplysninger:
skæringspunkt med 2-aksen: (0,4)
har toppunkt i p(2,0
Kender deruderover 2 andre punkter hhv. (1,1) og (3,1).
hvilken metode skal jeg bruge for at finde forskriften for denne parabel???
Hey! håber virkelig nogen kan hjælpe, for er ved at blive idiot af denne simple opgave!!
Skal finde forskriften for en parabel, hvor jeg har følgende oplysninger:
skæringspunkt med 2-aksen: (0,4)
har toppunkt i p(2,0
Kender deruderover 2 andre punkter hhv. (1,1) og (3,1).
hvilken metode skal jeg bruge for at finde forskriften for denne parabel???
Svar #1
31. august 2005 af Waterhouse (Slettet)
Når parablen har forskriften ax^2+bx+c, har den skæringspunkt med y-aksen i c, altså
c=4.
Da du kender punkterne (1,1) og (3,1), må det gælde at
a*1^2+b*1+4=1
og
a*3^2+b*3+4=1
Vupti, to ligninger med to ubekendte.
c=4.
Da du kender punkterne (1,1) og (3,1), må det gælde at
a*1^2+b*1+4=1
og
a*3^2+b*3+4=1
Vupti, to ligninger med to ubekendte.
Skriv et svar til: Forskrift for parabel..??
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
