Matematik

kæderegel

11. juni 2012 af jyden90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

ska differentere W = u(xH) - v(hH) + u(xL) - v (hL) med hensyn til TH (dW/dTH) hvor

xH = wH*hH - TH ,

xL = wL*hL + TH og

hH(TH) og hL(TH) således at

W = u(wH*hH(TH) - TH) - v(hH) + u(wL*hL(TL) + TH) - v (hL).

Ska vise at u'(xH) = u'(xL) => xH = x- hvordan udregner jeg (dW/dTH)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ska? Det er vanskeligt at gennemskue, hvad der er funktioner af TH , når du ikke har sat det ind i den rette sammenhæng.


Svar #2
11. juni 2012 af jyden90 (Slettet)

Det er kun hH og hL der er funktioner af TH - resten er konstanter.


Brugbart svar (1)

Svar #3
11. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Så har man

dW/dTH = u'(xH)·(wH·hH'(TH) -1) -v'(hH)·hH'(TH) +u'(xL)·(wL·hL'(TH) +1) -v'(hL)·hL'(TH)


Svar #4
11. juni 2012 af jyden90 (Slettet)

argh ja - mange tak! men hvordan viser jeg så herfra, at u'(xH) = u'(xL) => xH = xL?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det kræver sikkert kendskab til egenskaber for funktionen u.


Svar #6
11. juni 2012 af jyden90 (Slettet)

jeg må gøre de nødvendige antagelser omkring u og v for at vise det.

er lige ved at ha den tror jeg - har omskrevet til:

-u'(xH)+[wH·u'(xH)-v'(hH)]·hH'(TH)

+u'(xL)+[wL·u'(xL)-v'(hL)]·hL'(TH)=0

men er lidt usikker på hvilke antagelser jeg ska gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg har ingen anelse om, hvad dine funktioner beskriver, for du har jo ikke villet formulere opgaven i sin helhed.


Skriv et svar til: kæderegel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.