Matematik
stamfunktioner - HJÆLP - haster
01. september 2005 af
joks (Slettet)
Bestem samtlige stamfunktioner til f(x) = 4x^3 - 1
Bestem derpå den stamfunktion hvis graf har linjen med ligningen y= 31x - 40 som tangent!
F(x) = x^4 - x + k
Hvad fanden skal jeg så?
Og sidst:
S (op=2, ned=1) (x^2 + 1) / (x^2) dx = ???
Bestem derpå den stamfunktion hvis graf har linjen med ligningen y= 31x - 40 som tangent!
F(x) = x^4 - x + k
Hvad fanden skal jeg så?
Og sidst:
S (op=2, ned=1) (x^2 + 1) / (x^2) dx = ???
Svar #2
01. september 2005 af allan_sim
#0. Hældningen på tangenten er så 31. Da differentialkvotienten F'(x0)=f(x0) angiver hældningen for tangenten i x0, kan du finde x0 ved at løse f(x)=31. Efterfølgende kan du finde y0 ved at indsætte i tangenten.
PÅ denne måde har du fundet et røringspunkt (x0,y0), og dette kan så indsættes i F for at bestemme k.
Til andel del:
(x^2+1)/(x^2) = 1+(1/x^2) = 1+x^(-2)
PÅ denne måde har du fundet et røringspunkt (x0,y0), og dette kan så indsættes i F for at bestemme k.
Til andel del:
(x^2+1)/(x^2) = 1+(1/x^2) = 1+x^(-2)
Skriv et svar til: stamfunktioner - HJÆLP - haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
