Matematik

andengradspolynomier og diskriminanten!

15. juni 2012 af sissasine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude.
Min mor og jeg er i uenighed omkring hvordan man løser følgende regnestykke, er der nogen som kan fortælle hvordan man gør?

f(x)=3x2-4x-8
for at finde diskriminanten skal man så anvende formlen d=b2-4ac

så mener jeg at b2 = -42 = 16  -  er det korrekt? for når man indtaster det på lommeregneren som -42 giver den mig svaret = -16, men hvis jeg derimod indtaster det som -4*-4 får jeg svaret 16. - Hvorfor det? 

 

min mor mener derimod at det er således:
(42) - 4*3*(-8) =

(16) - 12*(-8) = 

16 - (-96) = 112

 

I så fald at min mor har ret, kunne jeg godt tænke mig en forklaring på hvorfor det er sådan. 

Mvh Julie 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2012 af mathon

                

                    f(x) = ax2+ bx + c              

                    f(x) = 3x2+ (-4)x + (-8)

                  
                              d = b2 - 4·a·c = (-4)2 - 4·3·(-8) = 16 + 96 = 112


        da mor har ret, giver DU Baressokaffe, næste gang I shopper sammen!!!       :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. juni 2012 af Andreww (Slettet)

så mener jeg at b2 = -42 = 16  -  er det korrekt? for når man indtaster det på lommeregneren som -42 giver den mig svaret = -16, men hvis jeg derimod indtaster det som -4*-4 får jeg svaret 16. - Hvorfor det?

Fordi:

(-42) = -4 -4 = 16

-(4)2 = - (4 . 4) = -(16)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2012 af peter lind

Du skal passe på med hvordan du indtaster. Hvis du indtaster -4 og derefter kvadrerer vil du få 16.


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

- Det er vigtigt at bruge parenteserne !

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

f(x) = 0


3x2 - 4x - 8 = 0
 

d = 112 = 7 * 16
 

√d = 4√7
 

x = (-(-4) ± 4√(7)) / 2*3 = 2/3 ± (2√/3 = (2/3) * (1 ± √7)  ~  -1,10 og 2,43

;-)

 

 


Svar #6
16. juni 2012 af sissasine (Slettet)

Til Mathon, ha ha hvor er det skønt at få ret :) når man er en "gammel mor på 57 år der kun har lært " nymodens" matematik  , gennem studieportalen . Da jeg gik i skole var det plus minus gange og dividere osv, lærte ikke om polynomier, diskriminanter, grafer, sinus cosinus enhedscirkler, differentialkvotienter osv osv , men i dag er jeg helt god til mange af tingene og en væsenlig grund til det er studieportalen og i særdeleshed dig Mathon. Du har en god måde at forklare tingene på og bedst af alt så svarer du hurtigt selv på de  spørgsmål som mange der benytter portalen sikkert vil betegne dumme spørgsmål. Hvorfor har jeg nu villet lære alle disse ting????, jeg har 5 børn den mindste nr. 5 er 18 år og den sidste i gym.De 3 ældste har jeg ikke kunnet hjælpe med mat. og det har været en stor frustration for mig, for vil jo gerne  hjælpe, men da nummer 4 startede i gym satte jeg mig for at lære mat  så jeg i et eller andet omfang ville kunne hjælpe ... ja er faktisk helt bidt af det, og tænker på at tage mat på HF, :) :)  PS min datter er nu rigtig sød til at glæde sin mor med blomster og byture ja hun er en rigtig god pige


Skriv et svar til: andengradspolynomier og diskriminanten!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.