Matematik

Eksamen f(x)=1/x eller

15. juni 2012 af Glans (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ved I, hva man får flest point ved at vise f(x)=1/x eller andengradsligning  til eksamen ved hjælp af 3-trinsreglen?

 

 

Og jeg er igang med at vise f(x)= 1/x

 

så kommer jeg i anden trin, hvor jeg har( x0/x02+hx0 - x0+h/ x02 +hx0) /  h


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2012 af peter lind

Det er da usædvanlig rodet og uklart beskrevet. Jeg gætter på at du spørger om brug af 3 trins reglen et andengrads polynomium eller 1/x. Det vigtigste er at du kommer igennem og med den rodede beskrivelse, du har, vil jeg tro, det er mest sikkert at bruge et andetgrads polynomium.

Hvis f(x) = 1/x får man (f(x+h) -f(x))/h = (1/(x+h) -1/x)/ h = (  (x-(x+h)/(x(x+h))/h = (-h/(x*(x+h)))/h = -1/(x*(x+h)) , hvilket ikke stemmer særlig godt med det du skriver


Skriv et svar til: Eksamen f(x)=1/x eller

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.