Matematik

Eksamensspørgsmål

15. juni 2012 af Glans (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har et spørgsmål til matematik A-niveau der lyder :

 

 Trigonometri
Du skal specielt gøre rede for sinusrelationerne for en vilka°rlig trekant.

Jeg har bevist sinustelationerne hvor jeg har kigget på en vilkårlig trekant hvor højden er udenfor trekanten, og hvor højden indenfor trekanten.  Det samme har jeg gjort med cosinusrelationerne. Jeg tænker det er meget B/C niveau, hva kan man ellers sige for at hæve det op til A niveau? og forventer lærer noget mere når jeg har matematik på A-niveau?

Et andet spørgsmål lyder:

Vækstmodeller
Du skal specielt gøre rede for eksponentiel vækst men ogsa° omtale andre vækstformer Inddrag din rapport fra Projekt om vækst. [B s.40-42+ 44-45 + 240-242 samt Projekt om differentialregning og Projekt om vækst]

Her fortæller jeg hvad a og b er i  eksponentiellefunktioner, og bevis for hvordan man finder a og fordobling/halveringskonstanten.  Der står "samt projekt om  differentialregning " i vores projekt beviste vi 3-trinsreglen, og regneregler for differentible funktioner og tanget og beviset for (e)k*x= k*ek*x

Hvad skal jeg mere fortælle for at det blive A-niveau? Skal jeg måske bevise (e)kx=k*ek*x ?

Vækstmodeller
Du skal specielt gøre rede for potensvækst men ogsa° omtale andre vækstformer. Inddrag din rapport fra Projekt om vækst. [B s.45-48 + 244 samt. Projekt om differentialregning og Projekt om vækst]

Her fortæller jeg også om a og b og hvad det er kendetegnet ved potensfunktioner.

Hva skal jeg inddrage for at hæve op til matematik på A-niveau.

Mange tak på forhånd. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juni 2012 af Krabasken (Slettet)

Du skriver:

og beviset for (e)k*x= k*ek*x

Det mener du nok ikke - mon ikke du mener:

[ ek*x ] '    = k*ek*x

- altså differentationen ?

;-)


Skriv et svar til: Eksamensspørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.