Matematik

Bevis for differentiation af sinus-funktion

17. juni 2012 af Daler92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Se venligst følgende link: http://postimage.org/image/c7wg51aip/

Det vi ikke forstår er, hvordan man kommer fra (1) til (3) ved hjælp af (2).
Desuden ønsker vi også hjælp til resten af linjen, hvor (3) er anført.

Tak på forhånd.

Mvh,

T & D


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. juni 2012 af peter lind

I (2) erstatter du x med x+h og y med x

Det havde nok været lettere at se hvis du havde (2) på formen sin(u)-sin(v) =  cos( (u+v)/2)*sin( (u-v)/2 ) og sætte u= x+h og v = y.

Det første lighedstegn (x+h)/2 = x/2+h/2 . 2 tallet deles op i hver faktor. Leddene der ikke vedrører cosinus samles til sidst.

Det sidste lighedstegn. Der divideres i tæller og nævner med 2


Svar #2
17. juni 2012 af Daler92 (Slettet)

Tusinde tak, vi har forstået det nu. Det var til stor hjælp. God dag!


Skriv et svar til: Bevis for differentiation af sinus-funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.