Matematik

Integralregning

17. juni 2012 af STXstudine (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med dette spørgsmål: 

1) Redegør for begrebet stamfunktion

2) redegør for nogle almindelige stamfunktioner og integrationsprøven

3) redegør for regneregler for det ubestemte integral, herunder sum og integration ved substitution.

4) Redegør for anvendelse af stamfunktion

 

Håber på god hjælp :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. juni 2012 af mathon

                 
        1)
                         F(x) er en stamfunktion til f(x)
                         når - og kun når -
                                                               (F(x)) ' = f(x)


Svar #2
17. juni 2012 af STXstudine (Slettet)

Okay - tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. juni 2012 af mathon

se

f(x) f'(x)
(df(x)/dx)
∫ f(x) dx k 0 kx + k x 1 1/2x2 + k x2 2x 1/3x3 + k x3 3x2 1/4x4 + k ... ... ... xp (p ≠ -1) px^(p-1) 1/(p+1)x^(p+1) + k 1/x -1/x^2 ln|x| + k sqr(x) 1/(2sqr(x)) 2/3*x*sqr(x) + k n’te_rod(x) 1/(n*n’te_rod(x^(n-1))) n/(n+1)*1/n’te_rod(x^(n+1)) + k sin(x) cos(x) -cos(x) + k cos(x) -sin(x) sin(x) + k tan(x) 1/cos^2(x)=1+tg^2(x) -ln|cos(x)| + k cotg(x) -1/sin^2(x)=-1-cotg^2(x) ln|sin(x)| + k 1/cos^2(x)=1+tg^2(x) sin(2x)/cos^4(x)=2tg(x)+2tg^3(x) tg(x) + k 1/sin^2(x)=1+cotg^2(x) -sin(2x)/sin^4(x)=-2cotg(x)-2cotg^3(x) -cotg(x) + k ln(x) 1/x xln(x)-x + k e^x e^x e^x + k a^x ln(a)a^x 1/ln(a)*a^x + k  
 
   

 


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.