Matematik

Hvad betyder delta?

18. juni 2012 af d09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa

Jeg sidder og forbereder mig til mundtlig matematik eksamen, og er igang med at knokle mig igennem beviset for lineær vækst. Mit problem er dog, at jeg endnu ikke har forstået hvad "delta" betyder? Og det er jo rimelig væsentligt at have den forståelse med, når hele beviset for lineær vækst indeholder en masse "deltaer". 

Håber der er en derude, der kan forklare mig det! 

På forhånd, TAK! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. juni 2012 af mathon

             Δx = x-tilvækst = x2-x1 = x-differens = x-forskel

 

                                               a = Δy/Δx = (y2-y1) / (x2-x1)                 x1≠x2


Svar #2
18. juni 2012 af d09 (Slettet)

Jeg tror ikke jeg er helt med :(

Betyder delta bare "tilvækst"? Altså fx. hvis man skal regne noget ud, hvor man ikke ved hvad tilvæksten er, så indsættes delta? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. juni 2012 af mathon

 

                ...det er en praktisk forkortet skriveform


Svar #4
18. juni 2012 af d09 (Slettet)

Så jeg har forstået det rigtigt? Oder was? :)


Skriv et svar til: Hvad betyder delta?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.