Matematik

Differentialligning

18. juni 2012 af MeiLan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Hvordan bliver ∫8x·e2x^2dx=2e2x^2+c ? Hvilken regneregel bruger man her?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. juni 2012 af nielsenHTX

man bruger substitution med u=2x2    du=4xdx


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. juni 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Substitution. Benyt, at u = x^2, hvormed du/dx = 2x <=> du = 2x dx


Svar #3
18. juni 2012 af MeiLan (Slettet)

Giver e2x^2 integreret bare sig selv?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. juni 2012 af nielsenHTX

#3 ∫e2x^2dx kan IKKE løses med normale integrationsmetoder (substitution og delvisintegration) så nej det er ikke bare sig selv.

du kan læse lidt her

http://en.wikipedia.org/wiki/Error_function


Svar #5
18. juni 2012 af MeiLan (Slettet)

#4


Hvis jeg lader den blive sig selv, så kommer jeg også frem til den løsning - som cas også har.

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. juni 2012 af nielsenHTX

#5 nu er det jo ikke svært at vise at

∫e2x^2dx ≠e2x^2     idet (e2x^2+c)'≠e2x^2   men (e2x^2+c)'=4*x*e2*x^2

så et eller andet går der galt i din udregning.

(det tænkeligt at dit CAS program ikke kan give dig svaret "symbolsk" og derfor svare i ekko, hvis den ikke kender erf() funktionen )


Brugbart svar (1)

Svar #7
19. juni 2012 af mathon

 

                  ∫8x·e2x^2dx = ∫e2x^2·8xdx

  som med
          2x2 = u                  2du = 8xdx

  giver               
                  ∫8x·e2x^2dx = ∫eu·2du = ∫eudu = 2eu + c = 2e2x^2 + c


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.