Matematik

Lidt forvirret

19. juni 2012 af FrøenHeinz (Slettet)

Hej allesammen jeg sidder her og kigger på eksponentialfunktioner og bliver pludselig i tvivl over en side på internetter. :/ Kan det passe at alle eksponentialfunktioner skærer y-aksen det samme sted i punktet (0,1). Jeg kan ikke få det til at give mening, da b værdien jo er skæringen med y-aksen og de eksponentielle funktioner derfor godt burde kunne skære denne forskellige steder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. juni 2012 af nielsenHTX

eksponentialfunktioner skærer altid y-aksen i (0,b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. juni 2012 af SuneChr

Indsættes  x = 0  i  f(x) = b·ax   fås  f(0) = b·a0 = b·1 = b


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. juni 2012 af peter lind

På internetsiden er der formentlig angivet eksponentialfunktionen f(x) = ax. For den funktion gælder det at den skærer i (0,1)


Svar #4
19. juni 2012 af FrøenHeinz (Slettet)

Ok, så det vil altså sige at de eksponentielle funktioner af typen f(x) = b*a^x skærer y-aksen i punktet (0,b) altid.

Men b kan vel så godt varierer, så punktet kan være (0;3) eller (0;05) eller (0,12). ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. juni 2012 af SuneChr

# 4       f(x) er defineret for alle positive a ≠ 1 og b, og for alle reelle x.

b kan jo sagtens være 1 og funktionen vil da blive forenklet til  f1(x)  =  ax

Det ses let at   (0 ; b) og (1 ; a·b) ligger på enhver graf for funktionen på formen    f(x) = b·ax


Svar #6
19. juni 2012 af FrøenHeinz (Slettet)

Tallet b er skæringspunktet med y-aksen og har koordinatsættet: (0;b). 
Vil det sige at koordinatsættet til skæringspunktet også kunne være (0;7)? 
Og at det kun gælder for eksponentialfunktionen f(x)=a^x at den ALTID kun skærer i (0,1)?


Svar #7
19. juni 2012 af FrøenHeinz (Slettet)

ååh.. undskyld jeg er så besværlig, men nu har jeg svært ved at forstå begebet "relativ vækst"? Er der en der kan forklare det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. juni 2012 af SuneChr

# 6

1)    Ja.

2)    Ja, når b = 7

3)    Ja, for b er jo 1.  Og b behøver ikke stå som faktor, når den er 1. At gange med 1 sker der ingenting ved.


Skriv et svar til: Lidt forvirret

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.