Matematik

Punktmængder?

20. juni 2012 af powerfull499 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har fået til at opgave, at jeg skal redegøre for linier og cirkler. I denne sammenhæng skal jeg redegøre for disse punktmængders ligninger. Her er det så, jeg er i tvivl. Er der bare tale om fx cirklens ligning og ligningen for en ret linie i planen?

Desuden står der, at jeg skal behandle afstanden mellem punktmængder. Er det fx dist-formlen? Og en anden ting er måske radius i forbindelse med ligningen for cirkler?

Med venlig hilsen

Preben


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. juni 2012 af Euroman28

en punktmængde er groft sagt det interval eller område hvorpå en given funktion er defineret.

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #2
20. juni 2012 af powerfull499 (Slettet)

Tak for svaret.

Så når når man siger afstande mellem punktmængder, så kan man godt snakke om dist-formlen?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. juni 2012 af Euroman28

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

En punktmængde er en mængde af punkter, dvs. en delmængde af planen eller rummet.

En ret linie kan karakteriseres som den punktmængde, der er løsningsmængden til en lineær ligning af formen ax + by +c = 0 , hvor a, b, c er konstanter, dvs.

      Llinie = {(x,y) ∈R2 | ax + by + c = 0}

Tilsvarende er en cirkel en punktmængde, der er løsningsmængden til en ligning af formen
(x -a)2 + (y -b)2 = r2 , hvor a, b, r er konstanter, dvs.

      Lcirkel = {(x,y) ∈R2 | (x -a)2 + (y -b)2 = r2}

Afstanden mellem to punktmængder A og B kan defineres som den mindste afstand mellem et punkt i A og et punkt i B, dvs

     


Skriv et svar til: Punktmængder?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.