Matematik

Stamfunktion og integral

21. juni 2012 af 384106 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Grafen for funktionen f har linjen med ligningen y+2x=5 som tangent. Bestem en forskrift for f når f ' (x) = 2x-4 ..

 

Er lidt lost, så håber en kunne hjælpe.. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. juni 2012 af Andersen11 (Slettet)

Linien med ligningen y = -2x +5 er tangent til grafen for f(x) i et eller andet punkt. Denne tangent har hældningskoefficienten -2. I røringspunktet (x0 , f(x0)) skal der derfor gælde, at f '(x0) = -2 . Det oplyses, at der gælder

f '(x) = 2x -4 .

Vi kan derfor bestemme x0, ved at løse ligningen

f ' (x0) = -2 , dvs

2x0 -4 = -2 ,

dvs x0 = 1 .

Indsætter vi x0 = 1 i tangentens ligning y = -2x +5, får vi y-koordinaten y0 til røringspunktet , dvs

y0 = -2x0 +5 = -2 +5 = 3 .

Funktionen f(x) er altså den stamfunktion til f '(x) = 2x -4 , hvis graf går gennem punktet (1 , 3).


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. juni 2012 af nielsenHTX

hvad har de 2 funktioner tilfælles?

1)sammen hældning i et punkt.

2) samme funktionsværdi i et punkt.

-----

 3) find det punkt hvor de har samme hældning...(løs f '(x)=-2)

4).bestem en stamfunktion til f '(x)  (∫2x-4dx)

5) brug x'et fra 3) og sammenhæng fra 2) til at bestemme k.

---

jeg får at f(x)=x^2-4*x+6

 

 

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Skriv et svar til: Stamfunktion og integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.