Matematik
Diff.lign.
04. september 2005 af
Export (Slettet)
Jeg har følgende opgave, som jeg gerne vil have en smule hjælp til:
(1)
Lad k være en reel konstant. Vis, at
x(t) = t +/- (t^2-t^3+k)^(1/2)
er en løsning til differentiallingingen
x'(t) = (2x-3t^2)/(2(x-t)).
Det har jeg gjort ...
(2)
Bestem de to løsninger til differentialligningen, der opfylder, at x(1) = 0 og x(1) = 2.
Her har jeg fået k = 1 i begge tilfælde, så
x(t) = t +/- (t^2-t^3+1)^(1/2).
Er det rigtigt?
(3)
Bestem det største domæne B, der er en delmængde af R^2, for det tidsafhængige vektorfelt X:B->R, der er forbundet til systemet ovenfor.
Her vil jeg mene, at det må være
B = {(t,x) i R^2 * t^2-t^3+1 >= 0, x i R},
hvor * betyder "hvorom der gælder, at". Er det korrekt?
(4)
Nu skal jeg så beskrive mængden
B_t = {x i R * (t,x) i B}.
Det kan jeg ikke helt finde ud af, så håber på lidt hjælp her.
(5)
Til sidst skal jeg bestemme det største interval I, på hvilket løsningerne, A:I->R^2, til begyndelsesværdiproblemet er defineret.
Her er jeg også på bar bund.
(1)
Lad k være en reel konstant. Vis, at
x(t) = t +/- (t^2-t^3+k)^(1/2)
er en løsning til differentiallingingen
x'(t) = (2x-3t^2)/(2(x-t)).
Det har jeg gjort ...
(2)
Bestem de to løsninger til differentialligningen, der opfylder, at x(1) = 0 og x(1) = 2.
Her har jeg fået k = 1 i begge tilfælde, så
x(t) = t +/- (t^2-t^3+1)^(1/2).
Er det rigtigt?
(3)
Bestem det største domæne B, der er en delmængde af R^2, for det tidsafhængige vektorfelt X:B->R, der er forbundet til systemet ovenfor.
Her vil jeg mene, at det må være
B = {(t,x) i R^2 * t^2-t^3+1 >= 0, x i R},
hvor * betyder "hvorom der gælder, at". Er det korrekt?
(4)
Nu skal jeg så beskrive mængden
B_t = {x i R * (t,x) i B}.
Det kan jeg ikke helt finde ud af, så håber på lidt hjælp her.
(5)
Til sidst skal jeg bestemme det største interval I, på hvilket løsningerne, A:I->R^2, til begyndelsesværdiproblemet er defineret.
Her er jeg også på bar bund.
Svar #2
04. september 2005 af Duffy
B_t = {x i R * (t,x) i B}.
B_t = {x E R | (t,x) E B}.
er de familier (med parameter t)af lodrette linier i planen der har første-koordinat t.
Duffy
B_t = {x E R | (t,x) E B}.
er de familier (med parameter t)af lodrette linier i planen der har første-koordinat t.
Duffy
Svar #3
04. september 2005 af Export (Slettet)
Okay, kan du eventuelt fortælle mig, hvordan jeg skal lave (3)-(5)?
Skriv et svar til: Diff.lign.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
