Matematik

Logaritmer

24. juni 2012 af Falaffel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :-) 

 

Er der nogler der kan give et eksempel på en ligning med logaritme til et produkt med beregning og en ligning med logaritmer til en brøk med beregninger? 

 

Det haster! Da jeg skal til årsprøve! 

 

Tak på forhånd! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juni 2012 af Singlefyren (Slettet)

25      =  log(5*x)

1025   =  5x

x        = 1025 / 5

 

7       =  log(6/x)

107    =  6/x

107*x = 6

x        = 6/107

 

Idet vi har benyttet at 10^x og logx er hinandens modsætninger.


Skriv et svar til: Logaritmer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.