Studér i udlandet

Uni i USA

01. juli 2012 af daphine44 (Slettet)

Hej!!!

Hvis man har et middelmådigt gennemsnit fra gymnasiet (7,9 uden bonus) men får MEGA GODE og jeg mener VIRKELIG gode karaktere på ens bachelor i Danmark, tror I så at man har en chance for at læse 1-2 semester/(eller at have mulighed for at læse hele kandidaten) på et anerkendt universitet i USA?

 

 

Tak på forhånd ;-)

 


Brugbart svar (2)

Svar #1
01. juli 2012 af sGregersen (Slettet)

Umiddelbart vil jeg i hvert fald tro, at størstedelen af alle universiteter (når du først er optaget på universitetet) er fuldstændig ligeglad med dine gymnasiekarakterer. 


Svar #2
01. juli 2012 af daphine44 (Slettet)

Jamen det lyder jo godt :-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. juli 2012 af NikolajOlsen

Det er bestemt også mit indtryk, at man er fuldstændigt ligeglade med, hvordan det er gået i gymnasiet. Til gengæld går universiteterne op i karaktererne fra bacheloruddannelsen og om man kan engelsk, når de tager stilling til optagelse på deres kandidatuddannelser.

Når du skriver et anerkendt universitet i USA, så forstår jeg det som om, at du gerne vil ind på et af de mest prestigefylde universiteter. I så fald skal du nok have meget gode karakterer på din bachelor, hvilket så vidt jeg har forstået betyder et snit på over 10.


Brugbart svar (1)

Svar #4
02. juli 2012 af RoberDølhus (Slettet)

Nu kommer det meget an på i hvilken forbindelse du ønsker at læse i USA.

- Er det en hel uddannelse du ønsker at tage derovre? 1-2 semestre som udvekslingsstudent? Eller "freemover?

Kravene er forskellige afhængigt af hvad vi snakker om.

Når det er sagt, så  vil både en hel uddannelse og "freemover" muligheden være EKSTREMT dyrt hvis vi snakker de allerbedste universiteter. Det er ikke ualmindeligt at betale 200.000-250.000 kr per år for at læse på de bedste universiteter i USA. - Denne udgift dækker KUN betalingen af udannelsen. Derudover skal du betale husleje, mad med videre.

Derudover er gode karakterer ikke altid nok til de bedste universiteter, ofte ser de på; GMAT scores, personlige interviews, joberfaring mv.

Men undersøg nogle af de universiteter du har i tankerne, læs deres optagelseskrav og evt. skriv en mail. - De vil helt sikkert gerne svare dig.

Sidst men ikke mindst er anerkendt et vidt begreb, der findes massere gode universiteter uden for "ivy-leauge" som er både billigere end ivy-leauge OG lettere at komme ind på!
Hvis det blot er USA som er drømmen og du kan leve med et uni som ikke er top 20 i verden, så er det let at komme derover.


Svar #5
04. juli 2012 af daphine44 (Slettet)

nej det behøver skam ikke at være en hel uddannelse! :) jeg tænker nu mere på dele af uddannelsen.. men hvis det er muligt så kunne en hel kandidatuddannelse også være fedt at tage i udlandet.. Og jeg har læst at man får SU for det også, så jeg tror da ikke at det er noget du helt selv betaler :)

 

Altså jeg tænker nok på NYU, men jeg har absolut intet i mod andre universiteter i USA, bare så længe at det bliver USA... så nej, det behøver ikke at være blandt top 20.. :) 

 

Men tak for jeres svar!! :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. juli 2012 af RoberDølhus (Slettet)

Ja du kan sagtens få din SU med.

Men "tuition fees" i USA koster MANGE penge. NYU Stern business school koster 20.000 dollars alene for at få lov at gå der, derudover skal du betale bolig, og mad..

SU'en dækker kun en brøkdel af de udgfiter der er. Så enten skal du finde (mange) legater, eller have pengene selv.


Svar #7
05. juli 2012 af daphine44 (Slettet)

Hmm.. Vil det være dumt at tage et lån?


Brugbart svar (1)

Svar #8
05. juli 2012 af KlogeÅse

#7

Det kommer jo an på, hvordan du vurderer dine muligheder for at betale tilbage efter endt uddannelse.


Brugbart svar (1)

Svar #9
05. juli 2012 af RoberDølhus (Slettet)

Som skrevet før er det overhovedet ikke svært at komme til USA for at læse.

Det kan gøres relativt billigt, hvis du læser i Danmark, og dit danske universitet har nogle udvekslingsaftaler i USA, hvis det er udvekslings skal du ikke betale "tuition fee". - Næsten alle danske universiteter har massevis af aftaler i USA,det er dog de færreste som har aftaler med de private universiteter, Harvard, NYU, Columbia etc.

Derudover kan du søge igennem Kilroy, eller EDU studier, hvor der er en god del at vælge mellem. Her skal du også, ofte, betale tuition, men såfremt du undgår "top-top" universiteterne og de private universiteter, så er "tuition fee" langt realistisk at betale.

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #10
11. juli 2012 af Jonasivy (Slettet)

Med gode karakterer er der bestemt muligheder for at læse i udlandet på topuniversiteter.

 

- Nej, dine eksamenskarakterer tæller ikke med.

- Ja, du kan godt læse en hel kandidatuddannelse, og man behøver ikke at have et gennemsnit på 10. Den amerikanske optagelse går i høj grad ud på hvad det er du gerne vil med dine studier. Hvis du gerne vil gå en akademisk vej og siger det i din ansøgning, vil dine karakterer selvfølgelig vægte højt fordi de så vurderer om du har de evner. Hvis du gerne vil arbejde professionelt i erhvervslivet, ser de på din arbejdserfaring eller om du har nogle spændende tanker om det. Hvis du gerne vil arbejde for civilsamfundet, NGO'er osv. lægger de vægt på om du allerede har engageret dig i lignende arbejde nu. De ønsker normalt at man lægger i top 10-15% på sit studie. Det kan dog betyde alt muligt da forskellige studier har forskellige gennemsnit på årgangene. Man kan f.eks. godt ligge i top 15 med et snit på 7,8 hvis resten af årgangen bare ikke får så høje karakterer.

 

- Ja, du kan få din SU med og få udlandsstipendiet med. Det dækker nogle af dine udgifter. Du kan derudover søge legater - og du får helt sikkert nogle når det er den slags skoler du er optaget på. Derudover vil flere af skolerne kunne finde på at dække en stor del af udgifterne for dig - særligt de skoler der er "need-blind". Pengene skal du nok finde hvis først du kommer ind. Så det skal i hvert fald ikke afholde dig fra at søge.

 

Du kan læse mere på www.Ivysen.dk eller møde universiteterne personligt i København til september på the Nordic Study Abroad Conference.


Brugbart svar (1)

Svar #11
28. oktober 2012 af JEEJ2008

evt. tal med Universitetet i USA og forhør dig om du ikke kan søge om "in-state-tuition" så bliver det lidt billigere :)


Skriv et svar til: Uni i USA

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.