Matematik

matopg. 5175

05. september 2005 af rizza (Slettet)
Opg 5175 i eksamensopgaver i matematik - 3 årigt forløb til A-niveau.
y'-2y = 4x^2-4x
Bestem det andengrads polynomium p(x), der er løsning til differentialligningen...
Skal jeg så sætte ax^2+bx+c ind i stedet for y og 2ax+b ind istedet for a??
og hvad så??

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2005 af Epsilon (Slettet)

Ja, lad

y = p(x) = ax^2 + bx + c

hvorved y' = 2ax + b. Indsæt y og y' i differentialligningen og bestem koefficienterne a, b og c; disse fastlægger entydigt p.

//Epsilon

Svar #2
05. september 2005 af rizza (Slettet)

Øh, så isolerede jeg c, og satte resultatet jeg fik ind i stedet for c, hvorefter jeg fik 0=0
det giver ikke rigtig mening!?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2005 af Epsilon (Slettet)

#2: Skriv dine udregninger herinde, så vi har en chance for at se, hvor det eventuelt går galt. Ligningen 0 = 0 er tydeligvis sand, men siger isoleret betragtet ingenting.

//Epsilon

Brugbart svar (0)

Svar #4
06. april 2006 af Miss Frb (Slettet)

jeg er nået til :
2ax+b- 2ax^2 + 2bx+2c = 4x^2 - 4x

hvad sker herefter?

Skriv et svar til: matopg. 5175

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.