Matematik

hælningskoefficienterne for sekanterne...

22. september 2003 af smount (Slettet)
Hej... jeg har lige en opgave jeg ikke er helt med på, jeg skal finde hældningskoefficienterne for sekanterne gennem punktet (1,f(1)) og nabopunktet (3,f(3)) - ud fra funktionen f(x) = -X^2 + 3X + 1 ; X = R

Håber på et svar...

Mange tak :-D

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg forstår det ikke... hvad er sekanterne i denne sammenhæng? Hvis det er tangenterne er det en helt anden sag, så skal du bare differentiere. Hvis sekant er linien fra det ene punkt til det andet, skal du bare regne y-værdierne ud for x = 1 og x = 3 og så køre den normale procedure for at finde en linies ligning - dette er et meget hot emne for tiden, se andre tråde hvis dette er et problem

Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2003 af krelle (Slettet)

Der kan kun menes linien gennem (1,f(1)) og (3,f(3)) i den her sammenhæng, det er jeg overbevist om.

Svar #3
24. september 2003 af smount (Slettet)

Jeg har sådan næsten bare skrevet opgaven op - jeg får ikke andet oplyst... men jeg har et gæt på at jeg bare skal bruge (y2 - y1) / (x2-x1) - men jeg er ikke helt sikker på hvilke tal jeg skal sætte ind hvor...? men hvis jeg skulle prøve at udfylde den, så ville jeg gøre således: (3-1) / (3-1) = 1
Jeg tror bare ikke på at det er det rigtige resultat... så jeg kan ikke få det til at passe...

Svar #4
24. september 2003 af smount (Slettet)

næææ.. vent lige - det var vidst ikke helt rigtigt - jeg tror jeg har den nu - skal nok holde jer underettet... :-)

Skriv et svar til: hælningskoefficienterne for sekanterne...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.