Debat

Hjælp til gym

16. juli 2012 af Bettj40 (Slettet)

Hej alle bruger.

Jeg har besluttet mig, at jeg skal på gym, og tiden begynder at nærme sig. Men kan ikke rigtig beslutte mig hvilket et gym jeg skal vælge.

Har i nogle anbefalninger?

På forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juli 2012 af Nilletøz (Slettet)

Skulle man ikke vælge inden 15. marts? O.o 

Eller der menes måske ikke lige efter sommerferien her? 

og hvor afhænger vel tildels af, hvor du bor? :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. juli 2012 af Andersen11 (Slettet)

Ifølge trådstarters profil er han 13 år og i 7. klasse, så der er da lige tid nok til at træffe den endelige beslutning.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. juli 2012 af Nilletøz (Slettet)

#2  - Det virker bare oftest som om, at den slags ikke passer herinde, så jeg er holdt op med at tjekke ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. juli 2012 af K92H (Slettet)

Det kommer jo helt an på hvad du vil :)

Der er jo væsentlig forskel på STX, HHX og HTX. Så det ville være en god start at læse lidt om de 3 gymnasier. Hvis du ikke har lyst til 3 år mere på skolebænken, men stadig gerne vil være "student", kan du jo også tage en HF, som er 2 årig.


Brugbart svar (2)

Svar #5
17. juli 2012 af IsabellaFF

K92H: Men så skal han også lige huske at han skal tage 10. klasse inden HF, og hvis han ikke har planer om det, giver det jo ikke så meget mening. :-)

 

Til trådstarter: Læs om de forskellige former for ungdomsuddannelser, og beslut dig ud fra det. Interesserer du dig meget for o vil arbejde med økonomi, handel osv. er det HHX du skal vælge, er du primært interesseret i naturvidenskab og kan lide at arbejde praktisk med tingene er det HTX (her er det fx tit folk der vil læse til læge, forskellige former for ingeniører osv. der går), og er du til "lidt af det hele" er det nok STX eller HF du skal vælge.

Husk dog at på HF skal du til eksamen i ALLE fag, hvilket godt kan trække MEGET ned på dit gennemsnit hvis du er en klovn til at gå til eksamen, hvorimod dine årskarakterer tæller omkring 70% af dit endelige gennemsnit på STX, og at du skal have gået i 10. klasse eller noget tilsvarende for at komme ind (på HF). :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
17. juli 2012 af K92H (Slettet)

#5
Man skal have en 10.klasse for at gå på HF? Ahh det vidste jeg ikke, og jeg har endda gået i 10'ende :) hæh


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. juli 2012 af IsabellaFF

K92H: Ja, eller noget tilsvarende, fx et år i udlandet eller lign. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. juli 2012 af Nilletøz (Slettet)

Add til #7. 

Min søster tog en hf-pakkeløsning, dvs. ikke en fuld hf, og hun var tvunget til at starte med at tage nogle bestemte fag fra 10. klasse først, før hun kunne gå videre til hf'en. Heriblandt dansk, matematik, engelsk og samfundsfag. 

I forvejen havde hun været på produktionsskole i vist nok to år - specielt tilfælde, så hun var der længere, end hvad der er normen og uden 10. klasse. 

 

Der er vist også nogle regler omkring hf og 18 år? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
16. august 2012 af hehehej (Slettet)

Altså hvis du går i 7klasse og er 13år, vil jeg opfordre dig til at vente til 8 klasse, hvor jeres UU-Vejleder vil fortælle jer en masse om det. :-)


Brugbart svar (1)

Svar #10
19. august 2012 af IsabellaFF

#9


Det ville jeg passe på med. :) Syntes min UU-vejleder er totalt åndssvag og misledende, og ved at hun ikke er den eneste UU-vildleder der er det. Fx prøvede hun at bilde mig ind at jeg kunne komme ind på medicin via. kvote 2 ved at tage en social og sundhedshjælper uddannelse, og selv efter hun havde været der flere gange, var der ingen (undtagen os som selv havde undersøgt det), som kunne hitte hoved og hale i hvad det overhovedet indebar at gå på gymnasiet.

Derfor synes jeg selv, TS, at du skal begynde at undersøge det. Få styr på forskellen på STX, HF, HHX og HTX, og tag med i dine overvejelser hvad du interesserer dig mest for, og hvad du regner med at du kunne finde på at læse efter gymnasiet (du har måske allerede en idé om, om du vil læse noget naturvidenskabeligt eller humanistisk :)) Held og lykke :)

 

 


Skriv et svar til: Hjælp til gym

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.