Matematik

Reduceringsopgave

25. juli 2012 af SLmath (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen.

Jeg har lidt problemer med denne opgave, da jeg ikke er helt sikker på, hvordan man løser den.

Jeg skal reducer dette udtryk: 14 x X^5 divideret med 7 x X^2.
 

Hvilken fremgangsmåde benytter man ved denne slags opgaver?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. juli 2012 af Andreww (Slettet)

Undlad at bruge "x" som gange, da det også bruges om den ubekendte. Brug hellere en "prik" .

(14 . x5) / (7 . x^2) = (2x5) / (x2) = 2 . (x5) / (x2) = 2x3

Det essentielle er altså at kunne regne med potenser.

(an) / (am) = an-m

an . am      = an+m

an . bn       = (a . b)n

Blandt andre.


Svar #2
31. juli 2012 af SLmath (Slettet)

Super! Tak for hjælpen :) Mvh. Sofie.


Skriv et svar til: Reduceringsopgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.