Matematik

Andengradspolynomiet

28. juli 2012 af mathbj (Slettet) - Niveau: A-niveau

I y = ax2 + bx = ax(x + b/a), kan nogen fortælle mig hvordan man når frem til et ekstra a i det sidste af udtrykkende?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. juli 2012 af mathon

 

                  y = ax2 + bx = a·x·x + a·x·(b/a) = a·x(x + (b/a))

hvor de to fælles faktorer er sat uden for parentes

jvf.
        ab + ac = a(b+c)
           

    udtrykkende    --->   udtrykkene


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. juli 2012 af SuneChr

At gange en størrelse med et tal, for derefter at dividere med samme tal, forandrer ingenting ved størrelsen.


Svar #3
28. juli 2012 af mathbj (Slettet)

y = ax2 + bx ⇔

(a/a)·y = a·x·x + ((a·b·x)/a) ⇔

y = ax(x + (b/a)) = ax2 + ((axb)/a) = ax2 + bx


Skriv et svar til: Andengradspolynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.