Matematik
Hjælp til lidt mat..
05. september 2005 af
Ronoidd (Slettet)
Jeg har fået en opgave kan bare ikke løse den..
Undersøg om -2 er rod i polynomiet p(x) = x^3 + x^2 + x + 6
Jeg tænkte på om man skal få den lavet om til en anden grads ligning, ved bare ikke.. kan nogen hjælpe ? :O
Undersøg om -2 er rod i polynomiet p(x) = x^3 + x^2 + x + 6
Jeg tænkte på om man skal få den lavet om til en anden grads ligning, ved bare ikke.. kan nogen hjælpe ? :O
Svar #2
05. september 2005 af allan_sim
#0. Hvis et tal a er rod i et polynomium p, så gælder, at p(a)=0.
Svar #3
05. september 2005 af Ronoidd (Slettet)
det vil sige at:
P(-2) = -2^3 -2^2 -2 +6
P(-2) = -8 +4 -2 +6
p(-2) = 0
er det rigtigt ?
P(-2) = -2^3 -2^2 -2 +6
P(-2) = -8 +4 -2 +6
p(-2) = 0
er det rigtigt ?
Svar #4
05. september 2005 af Epsilon (Slettet)
#3: I sidste ende, ja, men undervejs, nej. Indsæt relevante parenteser;
p(-2) =
(-2)^3 + (-2)^2 + (-2) + 6 =
(-8) + 4 + (-2) + 6 =
0
Heraf ses, at x = -2 er en rod i p.
//Epsilon
p(-2) =
(-2)^3 + (-2)^2 + (-2) + 6 =
(-8) + 4 + (-2) + 6 =
0
Heraf ses, at x = -2 er en rod i p.
//Epsilon
Skriv et svar til: Hjælp til lidt mat..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
