Matematik

Modulus

30. juli 2012 af Lakana (Slettet)

Hvorfor er 200709%100 = 9 og 200610%100 = 10?

Er der nogen, der ved, hvorfor jeg ikke kan bruge hverken =MOD(x; y), =MODULUS(x; y) eller =x%y i Excel 2007? Skal jeg have installeret et tilføjelsesprogram?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. juli 2012 af jnl123

200709 / 100 = 2007,9

200610 / 100 = 2006,10

 

hvis det er en dansk version af excel:

=REST(x; y)


Svar #2
30. juli 2012 af Lakana (Slettet)

Rigtig mange tak for hjælpen :-)


Svar #3
30. juli 2012 af Lakana (Slettet)

Ved du om jeg med modulus kan komme frem til 2007 ved 200709 og 2006 ved 200610?


Svar #4
30. juli 2012 af Lakana (Slettet)

Det kan jeg selvfølgelig selv regne ud med solve(200709 mod x = 2007, x). Jeg ser mig bare helt blind på problemet fordi jeg ikke kendte modulus :-D


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. juli 2012 af jnl123

200709 - (2007 * 100) = 9

200610 - (2006 * 100) = 10

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. juli 2012 af peter lind

(200709 - rest(200709, 100))/100

(200610 -rest(200610, 100))/100

Regneark har normalt en funktion, der giver heltaldelen ved division, så hvis du bare vil have et resultat så bør du bruge den.


Skriv et svar til: Modulus

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.