Debat

jurastuderende med tørklæde?

30. juli 2012 af Benjamin O

Hej

Jeg er en pige på 19 år som går med tørklæde. Jeg er lige blevet optaget på jura Købehavn. Jeg er meget nervøs og bange, da jeg har hørt en masse negative ting om studiemiljøet. Især hvis man bærer tørklædet. Der er åbenbart ikke så mange..
Anyway, jeg overvejer nemlig at droppe det helt, og tage et arbejde eller vælge et andet studie.

Hvad synes i?

 

Ser frem til at læse jeres svar

 

Mvh


Brugbart svar (2)

Svar #1
30. juli 2012 af Mo92 (Slettet)

Det håber jeg sandeligt ikke at du vil blive udstødt pga., men det hænder.. Jeg tror ikke mange herinde vil kunne hjælpe dig eller indrømme evt. had til kvinder som vælger at leve som du gør. Jeg mindes en tørklædepige på facebook som netop studerede Jura. Jeg ville give dig linket til hendes profil, men husker den simpelthen ikke lige nu.  Det bedste er nemlig at du får fat i hende eller en anden og forhører dig om hvordan hun har det på studiet mht. studiemiljøet. Men som sagt så har jeg glemt navnet lige nu. Du kan prøve at lave en eftersøgning efter tørklædepiger på Jura-studiet inde på den her lektiegruppe http://www.facebook.com/groups/360844523947311/. (Den skulle vist være stærkt domineret af indvandrere).


Brugbart svar (2)

Svar #2
30. juli 2012 af Walras

Nu skal man passe på med at lade sig forlede af for mange ubekræftede rygter.

Hvis du vælger at bære tørklæde i det daglige, er det dit valg, men det valg indebærer muligvis både fordele og ulemper - om dette så er retfærdigt, rigtigt eller ej. Den slags må man tage med, når man vælger, og hvis du står ved dit valg, er der givetvis også færr, der stiller spørgsmål til det.

Hvad andet er, så kan du selv vælge, hvor stor en del af studiemiljøet du har lyst til at være. Hvis du ikke synes, at studiemiljøet er behageligt, kan du nøjes med at være social i mindre omfang på studiet. Det kan altså også være meget rart at have majoriteten af ens vennekreds UDEN for studiet, for det kan hurtigt blive lidt for indspist humor i en lille ensidigt fokuseret og esoterisk studiegruppe.


Svar #3
30. juli 2012 af Benjamin O

hej igen

1000 tak for jeres. Må give jer ret i, at det er noget jeg må tænke meget over. Nu er det heller ikke fordi jeg er vildt religiøs, jeg går ikke så meget op i shari og jihad osv. Efter min mening, er min religion en del af min kultur, herunder mit tørklæde, og det vil jeg helst ikke give slip på. Men tænker meget på hvordan jura studiet er, om det bliver svært . Er blevet lidt skræmt, da der åbenbart ikke er så mange med tørklæde på studiet. Jeg tror bare jeg er meget forvirret.

BTW. tak for dit råd, har skrevet til gruppen på facebook. Nu må vi se om jeg kan få noget brugbart svar :)

 

Rigtig god aften!


Brugbart svar (2)

Svar #4
31. juli 2012 af Scherz (Slettet)

Tilykke med optagelsen. Giv studiet en chance! :-)

På jura i København er der rigtig mange udlændinge (hvoraf mange er muslimer - og mon ikke, der er nogle, der bærer tørklæde? Jeg kender selv til et par stykker, og jeg læser ikke jura). Mange af disse etniske jurastuderende tilbringer tid sammen i studiemiljøet, fx Foreningen Jurs, hvor "sociale alkoholfrie arrangementer, fællesskabet, det gode selskab og networking på tværs af årgange er i fokus". Så mon ikke, du kan få glæde af studiemiljøet, selvom du bærer tørklæde? 

I øvrigt bør du passe på med hurtigt at tro på rygter.


Brugbart svar (2)

Svar #5
31. juli 2012 af Roman Garcia

Jeg ved, at der er flere på jura, som bærer tørklæde.

Det er en lidt irriterende holdning, at folk skulle være imod én bare fordi man bærer tørklæde. Generlet er det meget få der har den holdning i det danske samfundt, og der er sikkert endnu færre på jura, der har den holdning. Hvis der er nogle, der har haft den opfattelse, at det er svært at være på jura, fordi man går med tørklæde, tror jeg at det er mere sandsynligt, at der er andre årsager end tørklædet til at det er svært end.

Så kort sagt: Du behøver ikke at bekymre dig så meget om dit tørklæde i forhold til jura.


Brugbart svar (0)

Svar #6
30. august 2021 af hello1234t

hej, jeg vil gerne spørge hvordan det går har nemlig tørklæde på og har en drøm om at blive en jurist. Der er gået cirka 9 år siden dit spørgsmål 

så har du fuldført dit drøm?

hvordan gik det?


Brugbart svar (1)

Svar #7
09. september 2021 af Stygotius

Selvfølgelig kan man ikke tillade sig at genere nogen som helst, -endsige mobbe dem, .....uanset af hvilken grund.

På den anden side har alle lov til at synes om eller ikke synes om det religiøse tørklæde. De har også lov til at udtrykke deres  misbilligelse så længe det  sker på en urban måde. Man er også helt fri til  at se ned på og misbillige det som et tørklæde står for. Hvis man gerne vil skilte med sin religion og demonstrere den offentligt, må  man forvente at folk reagerer på den. Det har vel også  været meningen med at mene at andre skal været tvunget til at blive udsat for den.

Hvorfra ved Roman Garcia (#5) at det kun er få der ikke kan lide det religiøse tørklæde, og hvorfor tror han at specielt jurastuderende er mere villige end andre til at acceptere det ??

I Danmark har vi med held kæmpet for kvinders ligestilling i mange, mange år, og man  må ikke glemme at det er mænd der har gennemtvunget kvinders pligt til at bære et tørklæde.

Mon  ikke både Gud, Vorherre, Allah, Abraham, Ron Hubbard og Maharishi Mahesh Yogi er ret ligeglade med om kvinder har en stump farvet tøj oven på deres hår og tror de er bedre mennesker af den grund???

Ak ja, -bare det var så let.


Skriv et svar til: jurastuderende med tørklæde?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.