International økonomi

MAKROØKONOMI REEKSAMEN LAST CHANCE!!!

02. august 2012 af matnoob (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

HEY FOLKS!

Jeg har en sidste chance for at bestå prøven og den er rundt om hjørnet!!

Går på CBS og har makro på HA(jur) eksamen med lukket bog.

Det ser egentlig ikke særlig svært ud - men ville alligevel have lidt hjælp!

For eksempel en gammel eksamensopgave, nogen der kunne hjælpe mig med løsningerne?

Z=C+I+G+X-IM

C=c0+c1(Y-T)

IM=im1Y

c0, c1, im1 er henholdsvis det autonome forbrug, forbrugskvote samt importkvoten

I & X er eksogene, find udtrykkene for Y og for multiplikatoren!


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. august 2012 af Walras

Kan det passe, at der skal bruges Z? Man ser af og til, at Z bruges som Y, men så er det, fordi Y eller y bruges til at symbolisere noge andet.

Anyways, hvis Z skal erstattes med Y, er det blot at substituere C og IM ind i den første ligning og så isolere Y på venstresiden. Bagefter kan du blot differentiere Y med hensyn til en anden variabel for en given multiplikator.


Svar #2
03. august 2012 af matnoob (Slettet)

Z er den aggregerede/totale efterspørgsel. Y er output. Jeg vedhæfter en eksamensopgave, hvis du kunne løse den trin for trin ville jeg være evigt dig taknemlig!

Vedhæftet fil:eksamen.jpg

Svar #3
03. august 2012 af matnoob (Slettet)

Her er 2. del af opgaven


Svar #4
03. august 2012 af matnoob (Slettet)

ups


Svar #5
03. august 2012 af matnoob (Slettet)

Nå, her er 2. del af den opgave, kom åbenbart til at skrive mere end nødvendigt

Vedhæftet fil:eksamen2.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #6
04. august 2012 af Walras

Pointen er stadig den samme. Du skal indsætte alle ligninger i Z-ligningen, og derefter skal du isolere Y (Z vil så bestå på højresiden af lighedstegnet). Når du har gjort det, kan du differentiere Y med hensyn til G for at finde multiplikatoren. Dermed ligger spørsmål 2 lige for.


Svar #7
04. august 2012 af matnoob (Slettet)

Kære Walras - vil du ikke nok vise det step by step? Jeg er virkelig desperat - jeg har ingen andre at søge hjælp hos.


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2017 af Joxth (Slettet)

Jeg har blodtypen ”A R+”. På overfladen af mine røde blodlegemer har jeg derfor antigen-A og antigen Rhesus. Opløst i mit blodplasma findes antistof-B, men der er ikke noget rhesus-antistof opløst i mit blodplasma, fordi jeg er rhesus-positiv.

Det er vigtigt at kende ens blodtype i mange tilfælde, for eksempel hvis man skal have blod. Hvis man får det forkerte blod, sker der agglutination og det kan medføre blodpropper og, i værste fald, døden. Agglutination sker, fordi antigenerne hæfter sig til antistofferne. Hvis for eksempel blodtype ”A” og blodtype ”B” bliver blandet, så vil antigen-A fra blodtype ”A” hæfte sig til antistof-A i blodtype ”B”, og så sker der en agglutination.

Da jeg har blodtypen ”A R+”, kan jeg kun få blod fra folk med blodtype ”A R+/R-” og ”0 R+/R-”. Grunden til at jeg kun kan få blod fra de to blodtyper, er at jeg har antigen-A på mine røde blodceller og antistof-B i mit blodplasma. I blodtypen ”B” er der antigen-B på de røde blodceller, og da jeg har antistof-B i mit blodplasma, kan de to blodtyper ikke fungere sammen. I blodtypen ”AB” er der antigen-AB på de røde blodceller, og igen må jeg ikke få blod med antigen-B på de røde blodceller, fordi jeg har antistof-B. Ligesom jeg kun kan få blod fra blodtyperne ”A” og ”0”, kan jeg også kun give til dem. Dog kan jeg kun give til folk med ”R+”, fordi jeg selv er ”R+” og derfor har antigen-rhesus på overfladen af mine blodlegemer, og der har folk med ”R-” ikke. 

Blodtypen ”0” er en universaldonor, fordi de har ikke nogle antigener og derfor kan alle tåle blodet. Blodtypen ”AB” er en universalmodtager, fordi de har antigen-AB og intet antistof og derfor kan få blod fra alle blodtyper. Det er dog bedst at få blod af samme type som ens eget, i stedet for blod fra en universaldonor, fordi jo større lighed der er mellem ens eget blod og det blod man får, jo mindre er chancen for komplikationer. 

Jeg har prøvet at lave et lille stamtræ over min familie, ved at gætte min mors og fars blodtyper ud fra den viden jeg nu har om blodtypebestemmelse generelt og min egen blodtype. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2017 af mallecp

o


Skriv et svar til: MAKROØKONOMI REEKSAMEN LAST CHANCE!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.