Matematik

Mat

04. august 2012 af mikkeljense (Slettet)

Har et spørgsmål jeg sidder og fifler med, men kan virkelig ikke huske hvordan man regner det ud.
 

Hans svømmer 159,8 km på 5 timer og 24 minutter. Hvad er gennemsnitsfarten?


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. august 2012 af peter lind

Strækning delt med tid. Omregn tiden til timer eller minutter alene


Brugbart svar (2)

Svar #2
04. august 2012 af SuneChr

24 min = 24/60 time = 0,4 time

Gennemsnitsfarten er da      v  =  159,8 km / 5,4 time    =     .............. km / t

Hans har i sandhed en god kondition. Håber, han overlever anstrengelserne.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det svarer til at svømme en 100-m på 12,17 sek !! og så gentaget 1598 gange uden mærkbar degradering i ydeevne.


Svar #4
04. august 2012 af mikkeljense (Slettet)

Tak for svarene.

Mern Andersen11 hvordan har du regnet det ud? er der en formel eller?

 

 

Ifølge mig er svaret åp mit spørgsmål 30,5 km/t kann det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg finder 159,8km/5,4t = 29,59km/t = 8,22m/s .

Tiden for at svømme 100m med den samme hastighed er så 100m / (8,22m/s) = 12,17s .

hastighed = (distance) / (tid)


Svar #6
04. august 2012 af mikkeljense (Slettet)

Du skriver 159,8/5,4 hvor får du 5,4 fra? når det er på 5 timer og 24 minutter?


Svar #7
04. august 2012 af mikkeljense (Slettet)

Har fundet ud af det, men tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Se #2 -- 5t 24m = 5t + (24/60)t = 5,4t .


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. august 2012 af SuneChr

For den interesserede læser, er den danske OL kvalifikationstid/krav for 100 meter fri, herrer    48,82 sek.

Sammenlign denne tid med   # 3.

Hans, hvorfor ser vi dig ikke ved OL i London? Hvor bli'r du af? Er du død af udmattelse?


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man har kondition til at holde den fart gående i 5,4 timer, vil der sikkert kunne ydes lidt ekstra, hvis alle kræfter sættes ind på en enkelt 100-m distance.


Skriv et svar til: Mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.