Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Emne til SRP - Forslag?

06. august 2012 af Gulle17 (Slettet)

Hej Alle! :)

Jeg ved godt, at der findes andre tråde med samme emne/spørgsmål, men det har ikke helt hjulpet mig, så derfor laver jeg selv en :)

Her efter sommerferien skal jeg i 3g og vi er allerede blevet anbefalet at tænker over eventuelle emner. Problemet er dog, at jeg er helt tom for ideer til spændende emner, som vi ikke har haft før i f.eks. et AT-forløb. Derfor håbede jeg, at folk herinde kunne komme med ideer til fagkombinationer og emner, som jeg så selv kan tjekke nærmere ud :)

Mine A-fag er:
Samfundsfag, Dansk, Tysk & Historie

Mine B-fag er:
Matematik, Biologi, Engelsk & Psykologi

Håber at der er nogle, som vil/kan hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. august 2012 af PrincessConsuelaBananahammock (Slettet)

Umiddelbart er der to ting som (især for mit vedkommende) viste sig at være essentielle:

1) det skal være et emne du synes er spændende - du skal arbejde med det i ca et halvt år (du er som du selv siger allerede begyndt nu.

2) Vælg emne efter dit ambitionsniveau - et "sværere" emne giver som regel bedre karakterer og er typisk bedre opgaver (hvis man kan klare det) end lettere opgaver, hvor der skal meget til, for at klare sig godt.

Så jeg synes først du skal se på, hvilke fag du synes er spændende, er spændende at kombinere - og også hvilke fag du er god til! Det gør det væsentligt lettere for dig at arbejde med opgaven, hvis du plejer at være god til de fag du skriver i.

 

 


Svar #2
07. august 2012 af Gulle17 (Slettet)

#1

Gode pointer, som jeg selvfølgelig godt kan se logikken i, men er fuldkommen tom for ideer til emner, som jeg synes kunne være spændende :-) Derfor håbede jeg på en form for brainstorm herinde :p

Angående fagene, som der interesserer mig er nok Samfundsfag, Tysk og Psykologi. Dog er mine styrker generelt ved det humanistiske/samfundsfaglige, så historie, dansk og engelsk vil for den sags skyld også være interessante i en kombination :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. september 2012 af hystadefisk (Slettet)

du skal huske at det er en studieretningsopgave.. derfor SKAL et af dine studieretningsfag være med.. jeg sidder i samme situation som dig.. jeg har musik og engelsk at vælge mellem og så: dansk, historie, matematik, naturgeografi og tysk. jeg har tænkt på engelsk historie med noget kvindefrigørelse :) 

Men jeg tænker det kunen være spændende for dig med noget 2. verdenskrig og psykologien bag det. Altså noget med hitlers psyke og nogle teorier med dette. Og så er 2. verdens krig jo ret spændende :) (her kunne man jo også trække samfundsfag ind over i stedet for tysk) 

 

 

 

Skriv et svar til: Emne til SRP - Forslag?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.