Matematik

hjælp

15. august 2012 af Aleynaa


Hej sidder med en matematik opgave, jeg ikke kan finde ud af. Jeg skal tegne graferne for funktionerne
f(x)=x2, x≥0
g(x)=√x , x≥0

Er der nogen som kan forklare hvordan jeg skal lave det?

Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. august 2012 af nielsenHTX

enten brug et CAS program eller også må du lave et slideben altså vælge nogle x -værdier og så udregne hvad y-værdien er. kunne være

f(x)=x2

x   0      1       2       3

y    0      1       4       9

lav et koordinatsystem og forbind punkterne.


Svar #2
15. august 2012 af Aleynaa

Okay tak :) når jeg så har lavet det hvordan kan jeg udregne g(f(2)) og f(g(4)). ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man udregner g(f(2)) ved først at udregne f(2), og så udregne g( f(2) ) .


Svar #4
15. august 2012 af Aleynaa

Men hvordan udregner jeg f(2)


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ved at indsætte x = 2 i forskriften for f(x) .


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.