Matematik

eksponentiel

18. august 2012 af Kaan* (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg har svært ved en opgave som jeg vil have hjælp med..

f(x)=b*ax

Jeg har oplysninger på F(x) er årene det starter i 2005, og b er antal unge med su-gældsproblemer fx er det første tal 43000 i 2005, og i 45900 i 2006 osv... men ikke a..

Hvordan finder man fremskrivningsfaktoreren a....

 TAK PÅ FORHÅND:)))))


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. august 2012 af peter lind

Det kommer an på hvilken oplysninger du har.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. august 2012 af mathon

     betænk

                          y1 = b·ax1

                          y2 = b·ax2

    hvoraf
                          y2/y1 = ax2-x1

                          45900/43000 = a1-0

                          a = 1,06744


Svar #3
18. august 2012 af Kaan* (Slettet)

Er det ikke på den måde man finder b...


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. august 2012 af mathon

 

     b findes af

                      efter #2
         af
                      b = y / ax


Svar #5
18. august 2012 af Kaan* (Slettet)

ej jeg kan ikk forstå hvordan je skal finde fremskrivningsfaktoreren a..:(((

undskyld men vil du forklare det mere uddybende

:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man opstiller modellen

f(x) = b · ax ,

hvor x betegner antal r efter 2005. Man benytter de to givne oplysninger til at opstille to ligninger til bestemmelse af a og b:

43000 = b · a0 = b

45900 = b · a1 = b · a,

a = (45900/43000) = 459/430, og b = 43000 .


Skriv et svar til: eksponentiel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.