Matematik

Hjælp med integrale

20. august 2012 af Spørgsmål55 (Slettet)

Jeg skal i en opgave finde hvor f(x) afgræser X-aksen..

Problemet ligger i at f(x) er givet på en rimelig underligt måde er og derfor ved jeg ikke helt hvordan jeg skal tegne den, eller finde afgræsningspunkterne..

 

x =\begin{cases} \frac{2}{\pi} + 2  & x < -(\frac{2}{\pi})\\ 1+cos(x) & -(\frac{2}{\pi})\leq x  \leq\pi\end{cases}

Og for dem som ikke forstår det så er der et printscreen

 

http://snag.gy/gXVrq.jpg

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2012 af peter lind

Har du skrevet den funktion rigtig op ? Den øverste funktion er konstant og positiv. Den nederste funktion er kun 0 i et enkelt punkt og ellers positiv.

Generelt skal du løse ligningen f(x) = 0 og se på fortegn. Hvis du laver en graf af funktionen vil det hjælpe dig meget.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2012 af VLODE (Slettet)

Skal finde arealet som afgrænses af x-aksen.. men kan ikke helt tegne den og derved ikke helt afgøre hvordan arealet skal være.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. august 2012 af peter lind

Så er der noget galt med din beskrivelse af funktionen med funktione kun 0 i et enkelt punkt og ellers positiv afgrænses der ikke noget areal af x aksen


Skriv et svar til: Hjælp med integrale

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.