Matematik

Glemte regneregler

21. august 2012 af 09majo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har fuldstædig glemt regnereglerne og jeg har denne ligning som skal løses

3+(2a-3)*(4+b)^2

 

Skal man opløse parantesen i anden først eller skal man gange paranteserne sammen først og hvordan kan det lade sig gøre?

Håber nogen kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2012 af nielsenHTX

når man ganger er rækkefølgen er ligegyldig

men jeg vil udregne (4+b)^2 først og så gange den anden parentes på.

hvis du vil gøre det omvendt skal du huske at (4+b)^2=(4+b)(4+b)

(der er ikke tale om en ligning men om et udtryk)


Svar #2
21. august 2012 af 09majo (Slettet)

giver (4+b)^2 ikke 16+b^2+8b


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2012 af nielsenHTX

#2 jo det er korrekt.


Svar #4
21. august 2012 af 09majo (Slettet)

Så bliver det 

 

3+2a-3*16+b^2+8b

3+2a-48+b^2+8b

2a-45+b^2+8b

Kan jeg reducere den mere?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2012 af nielsenHTX

#4 du smider uden videre en parentes væk, det må man ikke

3+(2a-3)*(4+b)^2 =3+(2a+3)(16+b^2+8b)=prøv igen her fra.


Svar #6
22. august 2012 af 09majo (Slettet)

Jeg har kigget på den igen i dag og jeg kan simpelthen ikke få det til at lykkes.

Jeg går i stå her

3+(2a-3)*(16+b^2+8b)

3+2a*b^2+16ab-48-3*b^2-24b

2a*b^2+16ab-45*b^2-24b

 

Nu har jeg opløst paranteserne, men jeg synes ikke at det ser rigtigt ud. Jeg kan ikke rigtig komme videre.

Det kan ikke passe at den ikke kan reduceres mere. Jeg vil gerne slå de to b^2 sammen, men det kan jeg ikke helt se hvordan kan lade sig gøre.

Jeg er mit næste skridt?


Svar #7
22. august 2012 af 09majo (Slettet)

Jeg har kigget på den igen i dag og jeg kan simpelthen ikke få det til at lykkes.

Jeg går i stå her

3+(2a-3)*(16+b^2+8b)

3+2a*b^2+16ab-48-3*b^2-24b

2a*b^2+16ab-45*b^2-24b

 

Nu har jeg opløst paranteserne, men jeg synes ikke at det ser rigtigt ud. Jeg kan ikke rigtig komme videre.

Det kan ikke passe at den ikke kan reduceres mere. Jeg vil gerne slå de to b^2 sammen, men det kan jeg ikke helt se hvordan kan lade sig gøre.

Jeg er mit næste skridt?


Skriv et svar til: Glemte regneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.