Matematik

mat

22. august 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen har brug for hjælp

En person har indtaget amfetamin. Mængden af amfetaminmængden i kroppen i kroppen kan beskrives ved modellen   y= 15*0.84x                                                                                                                                                                        hvor y er tiden efter indtagelsen (målt i timer) og y er anfetaminmængden i kroppen (målt i mg)                              

  Bestem halveringstiden for amtefaminmængden i kroppen?

 

jeg ved man skal bruge T1/2= log(1/2) / log(a)

men jeg får resultatet 7,95 og det er forkert.. hvad er det jeg gør som ikke er rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2012 af mathon

 

                        du skriver ikke hvad du gør, hvorfor et bud på hvad du gør forkert ikke er muligt
         men

                        T½ = log(.5) / log(.84) = 3.98


Svar #2
22. august 2012 af sexysofie (Slettet)

jeg skrev bare T½ = log(1/2) / log(0,84) men det giver 7,95 :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2012 af mathon


               ...så har du tastet eller aflæst forkert


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2012 af Andreww (Slettet)

Det er umuligt at regne forkert ved brug af CAS-Værktøj hvis du vel og mærke indtaster de rigtige tal!


Svar #5
22. august 2012 af sexysofie (Slettet)

okay tak prøver igen.. men hvad beskriver tallet så?

skal det forstås at når tiden halveres så bliver mængden halveret med 3,98 mg ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2012 af Andreww (Slettet)

Nej, - det er en konstant.

y = b . aT½   = 1/2 . y

a = 1/2


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. august 2012 af mathon

det skal forstås sådan, at
           
          den i kroppen eksisterende amfetaminmængde i mg halveres, hver gang tiden øges med T½
        

 


Skriv et svar til: mat

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.