Matematik
Hjælp...
23. september 2003 af
SP anonym (Slettet)
Hej...
Er der nogle der kan hjælpe mig med at omskrive disse ligninger til cirklens ligning, (x-a)^2+(y-b)^2=r^2:
x^2+2x+y^2-4y-3=0 (Får den til(x+1)^2+(y-2)^2=-2, men hvordan kan man have en negativ radius??)
og:
x^2+y^2-22x+4y+61=0
Håber der er nogen, som kan hjælpe mig!
Mvh. Nille
Er der nogle der kan hjælpe mig med at omskrive disse ligninger til cirklens ligning, (x-a)^2+(y-b)^2=r^2:
x^2+2x+y^2-4y-3=0 (Får den til(x+1)^2+(y-2)^2=-2, men hvordan kan man have en negativ radius??)
og:
x^2+y^2-22x+4y+61=0
Håber der er nogen, som kan hjælpe mig!
Mvh. Nille
Svar #1
23. september 2003 af Xabbu (Slettet)
Det bliver simpelt nok bare:
1.(x+1)^2 + (y-2)^2 = 3 + 1 + 4 = 8
2. (x-11)^2 + (y+2)^2 = -61 + 121 + 4 = 64
Det er mit umiddelbare bud :)
1.(x+1)^2 + (y-2)^2 = 3 + 1 + 4 = 8
2. (x-11)^2 + (y+2)^2 = -61 + 121 + 4 = 64
Det er mit umiddelbare bud :)
Skriv et svar til: Hjælp...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
