Kemi

Kemi Stofmængde??

26. august 2012 af aatgsue (Slettet) - Niveau: A-niveau

2. Hvor meget Fe, SO2 og CO2 dannes der ved omdannelsen af 500 kg FeS2 til Fe?

 

Jeg vil komme med et bud som lyder på:

 

Jeg bruger formlen her:

n = m/ M

 

Og her kender jeg m som er 500 kg (skal laves om til gram selvføgelig)

og jeg finder M vha. det periodiske system. Dette gør jeg for Fe, SO2 og CO2

 

Fe= n = 500000 g / 55,845 g/mol

Men jeg er ikke sikker på om det er rigtigt det jeg laver. 

 


Svar #1
26. august 2012 af aatgsue (Slettet)

Nogen der ved hvordan jeg løser denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2012 af mathon

du tænker vel på

                           4 FeS2   +  11 O2   --->  2 Fe2O3   +  8 SO2           ristning

                            Fe2O3   +  3 CO   --->  2 Fe  +   3 CO2

              


Svar #3
26. august 2012 af aatgsue (Slettet)

Ved virkelig ikke hvor du har det der fra. Men i forrige opgave skulle jeg afstemme to reaktioner.

 

FeS2(s) + O2(g) => Fe2O3(s) + SO2(g)

 

Og

Fe2O3(s) + C(s) => Fe(s) + CO2(g)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2012 af mathon

det kan gøres på flere måder, men du gav ingen oplysning
om hvilken af metoderne, der skulle tages i betragtning

 

                                    4 FeS2 (s)   +  11 O2 (g)    --->   2 Fe2O3 (s)   +  8 SO2 (g)

                                    2 Fe2O3 (s)   +  3 C (s)   --->   4 Fe (s)   +  3 CO2 (g)

hvoraf
          bruttoprocessen

                                    4 FeS2 (s)   +  11 O2 (g)   +   3 C (s)   --->   4 Fe (s)   +  8 SO2 (g)   +   3 CO2 (g)

                                 

         M(Fe) = 55,847 g/mol
         M(FeS2) = sum({1,2}*{55,847,32.065}) g/mol = 119.977 g/mol
         M(Fe2O3) = sum({2,3}*{55,847,15.999}) g/mol = 159.691 g/mol
         M(SO2) =sum({1,2}*{32.065,15.999}) g/mol = 64.063 g/mol
         M(CO2) = sum({1,2}*{12.011,15.999}) g/mol = 44.009 g/mol           
 

        ækvivalente mængder         FeS2 (s)           Fe (s)         SO2 (g)         CO2 (g)     
                    i mol                             4                    4               8                3  
                    i g                            479.908         223.388     512.504      132.027          
                                                    500000       

              omregningsfaktor til aktuelle mængder

                                  k = 500000/479.908 = 1041.87

        aktuelle mængder                         FeS2 (s)           Fe (s)         SO2 (g)         CO2 (g)
                  i kg                                        500              232.740     533.961     137.554                                         

 


                               

                           
           



 

 

 

               
                                


Skriv et svar til: Kemi Stofmængde??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.