Samfundsfag

Økonomi - tabel

26. august 2012 af Nilysberg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, sidder her og sveder over min aflevering i samfundsfag. Vi har fået udleveret et skema hvor vi skal undersøge den økonomiske situation i DK, er der nogle som kan hjælpe med hvad jeg skal inddrage og hvordan. Det ville være en stor hjælp, på forhånd tak! 

Vedhæftet fil: Tabel A.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. august 2012 af Gulle17 (Slettet)

Hvad vil være dit eget bud? :) Hvad fortæller de forskellige ting? :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. august 2012 af Walras

Du kan eksempelvis starte med at lægge mærke til, at væksten i BNP er mindre end 2 %, som man kunne vælge at regne for værende skillelinien imellem konjunkturerne. Dette gør sig gældende i alle år - selv de fremskrevne. Til at forstærke billedet af en lavkonjunktur er beskæftigelsen faldende år for år, men det skal dog lægges mærke til, at ledigheden er nogenlunde konstant. Desuden er den offentlige saldo i underskud, som nok skyldes manglende skatteindtægter som følge af lav økonomisk aktivitet.

Til at modvirke lavkonjunkturen kan det ses, at stigningen i lønomkostningerne er lavere end inflationen i 2011-2012, hvilket mindsker reallønnen og forbedrer konkurrenceevnen. Det ses da også, at betalingsbalancens løbende poster er positiv henover hele årrækken, hvilket er traditionelt i en lavkonjunktur, fordi den indenlandske efterspørgsel er lav.  


Skriv et svar til: Økonomi - tabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.