Matematik

polynomier

26. august 2012 af Prinsessen123 (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er givet ved: F(x)=x^2-5x+c

Bestem konstanten c når det oplyses, at f har nulpunkterne x = 1 og x = 4.

 

Så skal man sætte sine tal ind i en andensgrads ligning.. 

Det har jeg gjort: 

 

4^2 - 5*4 +c = -4

1^2 - 5*1 + c = -4 

 

Er c så 4 fordi at så giver ligningen nul? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af mathon

    f(x) = x2- 5x + c = (x-1)(x-4) = x2 - 5x + 4


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2012 af nielsenHTX

du ved at f(1)=0 det giver ligningen

1^2-5*1+c=0   find c

(c=4)


Skriv et svar til: polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.